""

Karadavut, 15 Temmuz FETÖ Darbesini spor ile gündemde tutuyor « Yeniufuk Gazetesi

20 Nisan 2024 - 01:46

Karadavut, 15 Temmuz FETÖ Darbesini spor ile gündemde tutuyor

Bursa’dan yola çıkan, Yasin Karadavut, 15 Temmuz hain darbe girişimini gelecek kuşaklara aktarmak amacıyla başlattığı “Devlet Kuran Sultanlardan Devlet Kurtaran Şehide Yolculuk” projesi kapsamında Sorgun Belediye Başkanı Ahmet Şimşek’i makamında ziyaret etti.

Karadavut, 15 Temmuz FETÖ Darbesini  spor ile gündemde tutuyor
Son Güncelleme :

09 Eylül 2017 - 7:00

FETÖ’nün 15 Temmuz darbe girişimi sırasında şehit olan Astsubay Ömer Halisdemir’in Niğde’nin Bor ilçesinde bulunan mezarını ziyaretinin ardından 15 Temmuz hain darbe girişimi karşısındaki dik duruşu, kararlı tavrı ve Sorgun’a olan değerli hizmetleri için Sorgun Belediye Başkanı Ahmet Şimşek’e teşekkür ziyaretinde bulunduğunu belirten Yasin Karadavut, “2018 yılı için aynı bisiklet turunu Sorgun’dan başlatmayı çok isterim Sorgun milli birlik ve vatan sevgisini en iyi ifade eden, yediden yetmişe gözünü kırpmadan vatanı için her şeyi göze alan insanların yaşadığı bir ilçemiz ve Başkanımız Sayın Ahmet Şimşek’in de bu talebim için her zaman olduğu gibi mümkün olan tüm desteği vereceğine inanıyorum” dedi.
Amacının 15 Temmuz’u unutmamak ve unutturmamak olduğunu ifade eden, “15 Temmuz ruhunu yaşatmak ve bu ruhu genç nesillere anlatmak adına böyle bir aktiviteye giriştim. 15 Temmuz gecesini yaşamak, o ruha sahip olmak bizim için çok büyük bir ayrıcalık. Selçuklu’dan, Osmanlı’dan ve Türkiye Cumhuriyeti’nden aldığımız 5 bin yıllık tarihimiz var. Bu tarihi şuuru ve milli bilinci sevgili gençlerimize aktarmaktan gurur duyuyorum” diye konuştu.
Karadavut, Bursa Osmangazi ve Orhangazi türbelerini ziyaret ederek başladığı yolculukta, İnegöl’de Baba Sultan Hazretleri Türbesini, Domaniç’te Hayme Hatun Türbesini, Bilecik de Şeyh Edebali Türbesini, Söğütte Ertuğrul Gazi Türbesini, Eskişehir de Yunus Emre Türbesini ziyaret ederek, Cumhurbaşkanlığı, Başbakanlık ve Adalet Bakanlığını ziyaret ettiğini ifade etti.
Sorgun Belediye Başkanı Ahmet Şimşek ise Karadavut’un ziyaretinden duyduğu memnuniyeti dile getirerek,” Vatanı, milleti, bayrağı ve manevi değerler uğruna canlarıyla ve kanlarıyla mücadele eden şehitlerimizi ve gazilerimizi minnetle saygı ve şükranla anıyoruz. Tüm şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyoruz.
Demokrasi ve demokrasi şehitlerimiz adına yapılan anlamlı hareketinden dolayı Yasin Karadavut’a teşekkür ediyoruz” diye konuştu.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.