""

Kariyer etkinlikleri devam ediyor « Yeniufuk Gazetesi

29 Mart 2024 - 00:29

Kariyer etkinlikleri devam ediyor

Yozgat Bozok Üniversitesi Kariyer Etkinlikleri kapsamında ‘Mülki İdare Amirliği ve Devlet Toplum İlişkileri’ konulu panel düzenlendi

Kariyer etkinlikleri devam ediyor
Son Güncelleme :

13 Mayıs 2022 - 18:33

Yozgat Bozok Üniversitesi Kariyer Etkinlikleri kapsamında ‘Mülki İdare Amirliği ve Devlet Toplum İlişkileri’ konulu panel düzenlendi. Erdoğan Akdağ Kongre ve Kültür Merkezi’nde düzenlenen ve İçişleri Bakanlığı Personel Genel Müdürü Mehmet Fatih Serdengeçti ve İçişleri Bakanlığı Personel Genel Müdür Yardımcısı Kadir Taner Eser’in konuşmacı olarak katıldığı panele Yozgat Bozok Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Karadağ, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Şenol Akın, Prof. Dr. Güngör Yılmaz, Genel Sekreter Prof. Dr. Uğur Kölemen, fakülte dekanları, akademik-idari personel ve öğrenciler katıldı.
Açılış konuşmalarının ardından moderatörlüğünü Yozgat Bozok Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Sosyoloji Bölümü öğretim üyesi Doç. Dr. Alper Mumyakmaz’ın yaptığı “Mülki İdare Amirliği ve Devlet Toplum İlişkileri” konulu panele geçildi.
Panelde İçişleri Bakanlığı Personel Genel Müdürü Mehmet Fatih Serdengeçti ve İçişleri Bakanlığı Personel Genel Müdür Yardımcısı Kadir Taner Eser; köklü bir devlet geleneğine dayanan mülki idare sistemi, mülki idare sisteminin işleyişi, mülki idarenin işlev alanları, mülki idare amirliği neden tercih edilmeli, mesleğin işlevleri ve devlet toplum ilişkilerinin inşası konularında katılımcıları bilgilendirdi.
Panel sonrası konuşan Rektör Prof. Dr. Ahmet Karadağ: “Üniversitemizin marka üniversite olma yolunda hedefleri var. Üniversitemizin mottosu ve sloganı “Karalılıkla, Başarıya…” İnanmak başarmanın yarısıdır, ilkesiyle sloganımızı belirledik. Karalılıkla hedefe odaklanan, başarıyı isteyen ve bu inançla hareket eden bir üniversiteyiz. Öğrencilerimizin de kariyer hedeflerini ve gelecek mesleklerini bu inanç ve karalılıkla belirlemelerinde sizin gibi değerli başarı hikâyelerini önemsiyoruz. Sizlerin bu unvanlara erişmeniz ve kariyerlerinizdeki dönüm noktalarından sapmadan başarıya ulaşmanız öğrencilerimizin bu konuda besleneceği önemli bir kaynak olacaktır. Bugün kariyer etkinlikleri kapsamında sizlerin değerli katkılarıyla mülki idare amirliği mesleği konusunda öğrencilerimizin ufku açıldı. Sizleri üniversitemizde ağırlamaktan ve panele katılımlarınızdan dolayı çok teşekkür ediyorum.” dedi.
Rektör Karadağ, panele katılımlarından dolayı İçişleri Bakanlığı Personel Genel Müdürü Mehmet Fatih Serdengeçti ve İçişleri Bakanlığı Personel Genel Müdür Yardımcısı Kadir Taner Eser’e plaket ve teşekkür belgesi takdiminde bulundu. Ferhat Özer

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.