""

Kayaalp’ten ramazan yardımı « Yeniufuk Gazetesi

19 Nisan 2024 - 01:28

Kayaalp’ten ramazan yardımı

Türkiye Diyanet Vakfı (TDV) Genel Müdürü Mustafa Tutkun, vakfın gönüllüsü Milli Güreşçi Rıza Kayaalp ile ramazan dolayısıyla Sarıyer’de bakıma muhtaç ve engelli vatandaşları evlerinde ziyaret ederek, gıda yardımında bulundu.

Kayaalp’ten ramazan yardımı
Son Güncelleme :

21 Haziran 2017 - 7:00

Sarıyer Müftülüğü’nden konvoyla hareket eden TDV gönüllüsü Kayaalp, Tutkun, İlçe Müftüsü ve TDV Sarıyer Şube Başkanı Oğuzhan Kadıoğlu, bakıma muhtaç ve engelli vatandaşları evlerinde ziyaret etti.
Tutkun ve Kayaalp, ziyaret esnasında ailelere gıda yardımında bulunarak, Kur’an-ı Kerim hediye etti.
Ziyaretin ardından gazetecilere açıklama yapan Mustafa Tutkun, 21 bin ihtiyaç sahibi ve sığınmacı ailenin her birine 100 Türk lirası, toplamda 2 milyon 67 bin lira değerinde gıda kolisi ve alışveriş yardım kartı dağıttıklarını söyledi.
Vakıf olarak 64 ülkede yardım dağıttıklarını ve iyilik sofraları kurduklarını anlatan Tutkun, Türkiye’nin kırsalında olduğu kadar büyük şehirlerde de ihtiyaç sahibi insanların bulunduğunu aktardı. Tutkun, şunları kaydetti:
“Engellilerimizi, yardıma ve bakıma muhtaç kardeşlerimizi şubelerimiz aracılığıyla tespit ederek, ramazan bereketini paylaşıyoruz. Vakfımızın 42 yılı aşkın süredir gerçekleştirdiği iyilik faaliyetleri ve üstlendiği sorumluluğun bilinciyle ülkemizde ve yedi kıtada milletimizin emanet ettiği fitre, zekat ve bağışları ihtiyaç sahiplerine ulaştırıyoruz. Hayırseverlerin yardımlarıyla yurt içinde ve dışında faaliyetlerimizi genişleterek sürdürürken, bu ramazan ayında zekat ve fitreleri kardeşlerimize ulaştırıyoruz. ‘Üzerinde kardeşinin hakkı var, bu ramazan ve her zaman.’ diyoruz. Bugüne kadar düzenlediği ramazan programlarında milletimizin fakir ve muhtaçlara ulaşan yardım eli olan, ramazan sevincini farklı coğrafyalarda açtığı iftar sofralarında milyonlarca Müslüman kardeşimizle birlikte yaşayan Türkiye Diyanet Vakfı, ramazan faaliyetlerini bu yıl da artan bir ivmeyle devam ettiriyor.”
Avrupa Şampiyonu Milli Güreşçi Rıza Kayaalp ise antrenmanlar ve müsabakalar dışında gönüllüsü olduğu TDV’nin anlamlı organizasyonlarında bulunmaktan duyduğu mutluluğu dile getirdi.
Yaklaşık 2 yıldır TDV gönüllüsü olduğunu vurgulayan Kayaalp, “Genelde dini bayramlarda bu tür anlamlı organizasyonlara katılmaktan büyük keyif alıyorum. Bu sene de İstanbul’da yardım yapmak nasip oldu. Bir gönüllü olarak halkımızın yaptığı bağışları yerlerine, adreslerine ulaştırmak çok anlamlı. Amacımız karınca misali bu yolda bir nebze katkı sunmak. Çünkü herkes yardımlarının doğru adreslere ulaştığını görmek ister. Biz de buna vesile oluyoruz. Yine annelerin, çocukların sevinçlerini görmek çok anlamlı. Bu güzel duygularla işimizi umarım layıkıyla yapıyoruzdur.” diye konuştu.
Dünya şampiyonasına Sarıyer’de hazırlanıyor
Kayaalp, 3 hafta önce 7. kez Avrupa Şampiyonluğu kazandığını ve Fransa’da gerçekleşecek Dünya Güreş Şampiyonası’na Sarıyer’deki kampta hazırlandığını belirterek, şöyle devam etti:
“Yaklaşık 2 ay sonraki şampiyonaya hazırlanıyorum. Oradan da dünya şampiyonu olarak ülkemize bir derece daha kazandırmak için var gücümle mücadele ediyorum. Bu dereceyi güzel ülkemiz Türkiye’ye getirmeyi çok istiyorum. Çalışmalar dışında manevi anlamda gönüllüsü olduğum TDV’nin çalışmalarına katılmak beni daha güçlü kılıyor. Projede emeği geçen herkese şükranlarımı sunuyorum.”

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.