""

Kaymakam olarak görev yaptığı kente bakan olarak geldi « Yeniufuk Gazetesi

16 Eylül 2024 - 22:14

Kaymakam olarak görev yaptığı kente bakan olarak geldi

Yozgat’ın Sarıkaya İlçesinde 2003 yılında kaymakam olarak görev yapan Ali Yerlikaya, 21 yıl aranın ardından Yozgat’ı İçişleri Bakanı ziyaret etti.

Kaymakam olarak görev yaptığı kente bakan olarak geldi
Son Güncelleme :

03 Ağustos 2024 - 15:07

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Yozgat Valiliği İl Özel İdaresi tarafından kente kazandırılan 137 milyon lira değerindeki 26 iş makinesinin tanıtım törenine katıldı.

Yozgat ziyaretinde ilk olarak Yozgat Valisi Mehmet Ali Özkan’ı makamında ziyaret eden Bakan Yerlikaya, burada il protokolü tarafından karşılandı. Ziyarette, AK Parti Yozgat Milletvekilleri Abdulkadir Akgül ve Süleyman Şahan, MHP Yozgat Milletvekili İ Ethem Sedef, Yozgat Belediye Başkanı Kazım Arslan, Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Arif Çetin, AK Parti İl Başkanı Çelebi Altuntaş, MHP İl Başkanı Tekin Irgatoğlu ve İl Genel Meclis Başkanı Adnan Ünal da hazır bulundu.

Valilik Şeref Defteri’ni imzalayan Bakan Yerlikaya, Vali Özkan’dan Yozgat’taki güncel çalışmalar hakkında bilgi aldı. Valilik ziyaretinin ardından AK Parti İl Teşkilatını ziyaret eden Bakan Yerlikaya, İl Başkanı Çelebi Altuntaş’tan kentteki faaliyetler ve projeler hakkında ayrıntılı bilgi aldı.

Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenen tanıtım töreninde, Yozgat Valiliği ve İl Özel İdaresi tarafından temin edilen ve tamamen Türkiye’de üretilen iş makineleri sergilendi. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, tören sırasında yaptığı açıklamada, Yozgat’ın Sarıkaya ilçesinde kaymakamlık yaptığı dönemleri hatırlatarak, kış koşullarının zorluğuna ve yağışların bolluğuna dikkat çekti. Bakan Yerlikaya, “22 yıldan beri AK Parti hükümetlerimizin yürüttüğü çalışmalar herkes tarafından biliniyor. Ancak her geçen gün gücümüze güç katıyoruz. Bugün burada sergilenen 26 iş makinesi, toplamda 137 milyon lira değerinde. Bu araçların tamamı yerli ve millidir; hepsi ülkemizin markalarıdır. Bu araçlarla İl Özel İdaremizin gücü artacak, araçlarımız yenilenecek ve bu araçlar kırsal kesim mahallelerimizde, köylerimizde yaşayan vatandaşlarımıza daha iyi hizmet sunacak. Biz halka hizmeti hakka hizmet olarak görüyoruz” dedi.

Bakan Yerlikaya, daha sonra Yozgat Belediyesi Büyük Sinema ve Kültür Merkezi’nde yapılan, basına kapalı AK Parti İl Danışma Meclisi Toplantısına katıldı. Toplantıda, il genelindeki siyasi ve idari meseleler değerlendirildi ve yerel yönetimlerin çalışmaları hakkında görüş alışverişinde bulunuldu./Osman Tolga YILMAZ

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.