""

Kaz yetiştiriciliği eğitimi sona erdi « Yeniufuk Gazetesi

29 Mart 2024 - 01:45

Kaz yetiştiriciliği eğitimi sona erdi

Yozgat Bozok Üniversitesi Ziraat Fakültesi ile Sürekli Uygulama ve Araştırma Merkezi (BOSUYAM) tarafından düzenlenen çiftçilere “Kaz Yetiştiriciliği” eğitimi programı kapsamında Ziraat Fakültesi Zootekni Bölümü öğretim üyesi Yrd. Doç. Dr. Mehmet Akif Boz tarafından 2. Dönem olarak 24-26 Temmuz 2017 tarihleri arasında toplam 24 saat eğitim verildi.

Kaz yetiştiriciliği  eğitimi sona erdi
Son Güncelleme :

29 Temmuz 2017 - 7:00

Eğitim programına Yozgat Bozok Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Yaşar Karadağ, Hayvansal Üretim Yüksekokul Müdürü Yrd. Doç. Dr. Volkan Özavcı, Ziraat Fakültesi öğretim elemanları ve ziraat mühendisleri de katıldı. Eğitime Yozgat ili dışında, Ankara, Eskişehir, Konya, Antalya, Sivas, Tokat ve Manisa illerinden toplam 35 üretici katıldı.
Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Yaşar Karadağ; Bu eğitim programının amacının Türkiye’de kaz yetiştiriciliği konusunda yetiştiricilerin, üreticilerin ve müteşebbislerin eğitilerek bilgili bir yetiştirici topluluğunun sertifika sahibi olmasını sağlamak olduğunu belirterek ayrıca, kaz üretiminde altıncı sırada bulunan İlimizin özellikle Üniversitemiz Ziraat Fakültesi’nin çalışmaları sonucunda Damızlık Kaz Üretimi bakımından ülkemizde bir marka, öncelikli bir il olması gerektiği konusunda da çalışmaların yapıldığını ifade etti. Eğitim çalışmalarında Yrd. Doç. Dr. Volkan Özavcı kaz hastalıkları, Yrd. Doç. Dr. Mehmet Akif Boz’da kaz yetiştiriciliği konusunda teorik ve uygulamalı bilgiler verdi.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.