""

Kazankaya Kanyonu’na bırakılan dağ keçileri koruma altında « Yeniufuk Gazetesi

19 Eylül 2024 - 02:12

Kazankaya Kanyonu’na bırakılan dağ keçileri koruma altında

Yozgat Valisi Mehmet Ali Özkan, Kazankaya Kanyonu’na bırakılan 20’ye yakın dağ keçisi ile ilgili yaptığı açıklamada, şu ana kadar herhangi bir olumsuz durum yaşanmadığını belirtti.

Kazankaya Kanyonu’na bırakılan dağ keçileri koruma altında
Son Güncelleme :

15 Eylül 2024 - 17:40

Vali Özkan, Kazankaya Kanyonu’nun turizme kazandırılması amacıyla Valilik koordinesinde yürütülen çalışmalar kapsamında, Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü tarafından kanyona 20 dağ keçisi bırakıldığını hatırlatarak, bu keçilerin bölgenin doğal güzelliklerine ve endemik bitki örtüsüne farklı bir renk ve heyecan kattığını ifade etti. Vali Özkan, “Kazankaya Kanyonu, bu yeni adımla hem yerli hem de yabancı ziyaretçilere unutulmaz anlar yaşatacak,” dedi.
DAĞ KEÇİLERİ JANDARMA KORUMASINDA
Dağ keçilerinin güvenliği için jandarma ekiplerinin bölgede düzenli devriye görevlerini sürdürdüğünü belirten Vali Özkan, “Yasak avlanmaya dair hiçbir şüpheli durum veya olay tespit edilmemiştir. Yaban hayatına karşı gösterilen duyarlılık için halkımıza teşekkür ediyorum,” ifadelerini kullandı.
/Nazife EKİCİ

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.