""

Keskin: Ödemeleri PTT yapacak « Yeniufuk Gazetesi

29 Mart 2024 - 16:57

Keskin: Ödemeleri PTT yapacak

Her ayın 8 ila 14’ü arasında, Ziraat Bankası aracılığı ile ödenmekte olan sigortalı veya hak sahiplerine geçici iş göremezlik ve emzirme ödenekleri hareketsiz iadeler, bloke aylıklar ile verese ödemeleri artık PTT ile yapılacak.

Keskin: Ödemeleri PTT yapacak
Son Güncelleme :

03 Ağustos 2017 - 7:00

Konuyla ilgili açıklama yapan Sosyal Güvenlik İl Müdürü Vekili Bilal Keskin, “T.C. Sosyal Güvenlik Kurumu Strateji Geliştirme Başkanlığı’nın 27.07.2017 tarihinde yayınladığı duyuru ile Ziraat Bankası ile olan anlaşmalarının bitmesi nedeniyle İstirahat paralarının artık PTT aracılığı ile ödeneceğini yayınladı. Yapılan duyuru; “Kurumumuz, tarafından sigortalı ve hak sahiplerine yapılan geçici iş göremezlik, şahıs tıbbi malzemeleri, emzirme yardımı, şahıs sağlık yolluğu yardımı gibi bazı ödemeleri her ayın 8-14 tarihleri aralığında, T.C. Ziraat Bankası şubeleri aracılığı ile yapılmaktaydı.
Kurumumuz ile Posta ve Telgraf Teşkilatı Anonim Şirketi(PTT) arasında yapılan protokol gereği bu kapsamdaki ödemeler mesai saatleri içerisinde günlük olarak PTT işyerlerinden yapılacak olup, bu ödemelerden dolayı hak sahibinden herhangi bir komisyon ve masraf alınmayacaktır. Konu ile ilgili ödemeler protokol kapsamında 20/07/2017 tarihi itibariyle başlamıştır. Bu itibarla, Kurumumuzdan sigortalı ve hak sahiplerine yapılacak olan (geçici iş göremezlik, şahıs tıbbi malzemeleri, emzirme yardımı, şahıs sağlık yolluğu yardımı vb.) ödemeler hak sahibinin başvurusu halinde PTT işyerlerinden mesai saatleri içerisinde günlük olarak gerçekleştirilecektir” ifadelerini kullandı. “Daha önce sigortalılarımız ve hak sahiplerimize ödenmiş olan iş göremezlik ve emzirme ödenekleri, hareketsiz iadeler, bloke aylıklar ile verese ödemeleri Ziraat Bankası üzerinden şahıslara ödenmekteydi” diyen Keskin, şunları kaydetti; “ Ziraat Bankası ile yapılan protokolde; işlem ne zaman yapılırsa yapılsın takip eden ayın 8’i ile 14’ü arasında şahıslar paralarını çekebiliyorlar idi. Bu da dönem dönem sıkıntılara neden oluyordu. Bununla ilgili yeni arayışlar içine giren SGK Başkanlığı son yapmış olduğu protokol ile ödeme işlemi tamamlandıktan sonra iki-üç gün içerisinde PTT’ye giderek sigortalı ve hak sahipleri bu paralarını çekebilecekler. 60 gün içinde çekmezler ise iade Kuruma gelecek ve tekrar müracaat etmeleri halinde tekrar PTT ye gönderilecektir. Müracaatlarını Kuruma yapabilecekleri gibi e-devlet şifresi ile de SGK sayfasına girerek buradan emanetteki paralarına hareket vererek tekrar bankaya aktarımını sağlayabilecekler. Burada sigortalıların her ayın 8’i ile 14’ü nü bekleme zorunluluğunu ortadan kalkmış oldu. Sigortalı ve hak sahiplerinin lehine oldukça güzel bir düzenlenme yapılmış oldu.”

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.