""

Kıbrıs Gazileri Vali Yurtnaç’ı ziyaret etti « Yeniufuk Gazetesi

25 Nisan 2024 - 17:20

Kıbrıs Gazileri Vali Yurtnaç’ı ziyaret etti

Yozgat İl Emniyet Müdürü Seçkin Çengeloğlu’nun daveti üzerine Yozgat’a gelen Türkiye Muharip Gaziler Derneği İstanbul Avcılar Temsilciliği üyesi 26 Kıbrıs Gazisi, Vali Kemal Yurtnaç’ı makamında ziyaret etti.

Kıbrıs Gazileri Vali  Yurtnaç’ı ziyaret etti
Son Güncelleme :

05 Ocak 2018 - 7:00

“Şehitlerimize Gidiyoruz projesi” kapsamında il il dolaşan Kıbrıs Gazilerinin bir sonraki durağı Yozgat oldu.
Vali Kemal Yurtnaç, Kıbrıs Harbinde kahramanlık örneği gösteren gazileri ağırlamaktan dolayı duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Vali Yurtnaç, “Biz şehitlerimizin ve gazilerimizin kanları canları ve fedakarlıklarıyla korudukları vatanımızda birlik ve beraberlik içerisinde yaşıyoruz. Bu nedenle göreve ilk geldiğimde Yozgat’ta dezavantajlı guruplara destek vereceğimizi söylemiştim ve onlara pozitif ayrımcılık yapıyoruz. Dezavantajlı dediğimiz gurupların içerisinde şehit aileleri ve gazilerimizde var. Sadece maddi olarak değil manevi olarak da onların yanındayız. Onları ziyaret ediyoruz, dinliyoruz, dertlerine çare olmaya çalışıyoruz” dedi.
ACILAR
PAYLAŞTIKÇA
AZALIR
Acıların paylaştıkça azaldığını sevinçler ise paylaştıkça çoğaldığını ifade eden Vali Yurtnaç, “Bu çerçevede tüm birimlerimizle, kaymakamlarımızla şehit ve gazi ailelerimizin yanında olmaya gayret gösteriyoruz. Aylık düzenli olarak belli periyotlarla ziyaretlerde bulunuyoruz. Biz bunları yapmak zorundayız. Birileri bu vatan için fedakarlıkta bulunurken birileri de bana ne demeyecek.
Bu bir millet olma bilincidir. Bu açıdan vatanına, milletine, bayrağına bağlı olan Yozgat gibi bir ilde çalışmanın da ayrıca gururunu yaşıyorum. Nüfus bakımından ülkemizde en çok şehit veren illerden bir tanesidir Yozgat” diye konuştu.
BU VATANA
YAPILAN
İHANETLERİ
UNUTMAYACAĞIZ UNUTTURMAYACAĞIZ
Bu vatana yapılan ihanetleri unutmayacaklarını ve unutturmayacaklarını kaydeden Vali Yurtnaç, “Gelecek nesillere de anlatacağız ki bu bilgi ve bilinçle bu vatana sahip çıksınlar. Sizler gittiniz Kıbrıs’ta gazi oldunuz. Bu vatan için uzuvlarınızı kaybettiniz. Zorluklara katlandınız. Kıbrıs harbinde göstermiş olduğunuz kahramanlıktan dolayı hepimiz size minnettarız” ifadelerini kullandı.
Türkiye Muharip Gaziler Derneği İstanbul Avcılar Temsilciliği Başkanı Nurettin Ağaoğlu ise, Şehitlerimize Gidiyoruz projesi kapsamında il il dolaştıklarını belirterek, “İllerimizi dolaşıyor ve şehitliklerimizi ziyaret ediyoruz. Çanakkale şehitliğinden aldığımız toprağı Diyarbakır’a, Diyarbakır şehitliğinden aldığımız toprağı başka bir il şehitliğine götürüp serpiştiriyoruz.
Şehitlerimizin, atalarımızın selamını başka illerdeki şehitlerimize götürüyoruz. Ben acemi birliği eğitimimi Yozgat’ta yapmıştım. Bu vesile ile tekrar Yozgat’a gelmekten dolayı çok mutlu oldum” dedi.
Kıbrıs Gazileri, geceyi Yozgat’ta geçirerek, İl Emniyet Müdürü Seçkin Çengeloğlu eşliğinde Yozgat’ın ilçeleri, tarihi ve turistik yerlerini gezecek.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.