""

Kılıçdaroğlu, Yozgat’a gelecek « Yeniufuk Gazetesi

29 Mart 2024 - 12:05

Kılıçdaroğlu, Yozgat’a gelecek

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 4 Kasım 2021 tarihinde bir dizi ziyaretlerde bulunmak üzere Yozgat’a gelecek.

Kılıçdaroğlu, Yozgat’a gelecek
Son Güncelleme :

18 Ekim 2021 - 17:55

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 4 Kasım 2021 tarihinde bir dizi ziyaretlerde bulunmak üzere Yozgat’a gelecek.

CHP Tokat Milletvekili Kadim Durmaz ve Yozgat Milletvekili Ali Keven’in katılımıyla Yozgat İl Başkanlığında Kılıçdaroğlu’nun Yozgat’a yapması planlanan ziyareti ile ilgili bir basın toplantısı düzenlendi.

CHP İl Başkanı Abdullah Yaşar, yaptığı açıklamada; genel başkanlarının Yozgat ziyareti ile ilgili çalışma programları olduğunu söyledi.

AK Parti İl Başkanı Yusuf Başer’in CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu’na yönelik sözlerine de değinin İl Başkanı Yaşar, “Sayın il başkanımız Genel Başkanımıza yönelik korkuyorsunuz? Sonunuz geldi. Seçimleri kaybedeceğinizden korkuyorsunuz. Son seçiminiz olacak diyor. Arkasından askerimizi polisimizi tehdit ediyorsun diyor. Yine algı yapıyorsunuz yalan söylüyorsunuz diyor. Millet sizi de bu millete hizmet edeni de iyi biliyor diyor. Seçimde kimin kazanıp kimin kaybedeceğinin kararını yüce millet verir. Eğer milletimiz seçimlerde görev verilse başımızın üstüne, görev vermezse biz yurttaşlarımızın vereceği karara saygılıyız. Seçim kaybetmekten Cumhuriyet Halk Partililer korkmaz üzülür tabi ki seçim kaybetmekten üzülür ama korkmaz. Seçim kaybetmekten ancak seçimi kaybedince hesap veremeyecekler korkar. Cumhuriyet Halk Partisinin dünyada en eski 4 partiden biri olan ülkemizde de bir asırdır dimdik ayakta duran Cumhuriyet Halk Partisinin hiçbir veremeyeceği hesabı seçimden hiçbir zaman korkmamıştır Bürokratları, memurları, askerimizi, polisimizi tehdit ediyorsunuz diyorlar. Sayın genel başkanımız kimseyi tehdit etmiyor. Bir ana muhalefet partisi sorumluluğu içerisinde bürokrasiyi uyarıyor. Türkiye’deki yapılan yanlışlara sakın ola ki alet olmayın yasalara kanunlara kurallara riayet edin diyor buda çok haklı bir uyarıdır. Askerimizi tehdit etmesi polisimizi tehdit etmesi söz konusu olamaz. Algı ve yalan üzerine gelince kimin algı yaptığını kimin tehdit ettiğini bizim yurttaşlarımızın hafızasında herkes gayet iyi biliyor. Muhalefet partisi genel başkanlarına saldırılar yapılırken ana muhalefet partisi genel başkanına linç girişiminde bulunulurken daha neler olacak neler diyenler Genel başkanımızın son seçimi olduğunu iddia ediyorlar gideceksin diyorlar eğer varsa böyle bir iddiaları bizlerde diyoruz ki buyurun hodri meydan getirin sandığı yurttaşlarımız versin kararını kim gidiyor kim kalıyor görelim diyoruz. İnşallah gelir sandık önümüze bir an önce yurttaşlarımız kararını verir bizde o karar saygı duyarız.”dedi.

CHP Tokat Milletvekili Kadim Durmaz ise şöyle konuştu: Değerli il Başkanımız ve Milletvekilimiz Sayın Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu’nu sık sık uğradığı Anadolu’nun bu güzide ili Yozgat’a davet ettiler Sayın Genel Başkanımız da bu daveti kabul etti inşallah bir aksilik olmazsa programda 4 Kasım’da Yozgatlıların misafiri olacak. Ülkemizde tek başına yöneten Ak Parti iktidarı ile yok edilen kamuda liyakati ülkemizde olmazsa olmaz dediğimiz demokrasimizin çok kıymetli dört kazanımından yasama yürütme yargı ve dördüncü ayağı basının özgür olmadığı bir ülkeyi normalleştirme adına Yozgat’ta da çok verimli çalışmaların olacağı genel başkanımızın özelliği bu toplantılarda salonda olduğunda her sorunun sorulduğu sonuçta da Yozgat’tan alacağı kıymetli eleştiri öneri ve yol gösterici tüm bilgileri de değerlendirerek ülkemiz yönetimine Yozgat’tan katkı sunmayı hedeflemektedir.”diye konuştu.

Milletvekili Ali Keven ise toplantının amacının yaklaşan CHP iktidarında Yozgat’ın zenginliklerinin bir program haline getirilmemesi, bu zenginliklerin neler olduğunun saptanması ile ilgili olduğunu belirtti.

Keven, “ Sayın il başkanımızla ben özellikle Genel başkanımızı buraya getirmek için uğraştık. 4 Kasım itibari ile bunun programı yapıldı. Çalışmamız bu programın formatına ortaya çıkarılması ile ilgilidir. Yozgat gerçekten uzun süre AKP iktidarında ihmal edilmiş bir il. Yozgat’ın esnafı, işsizi, işçisi, emeklisi sıkıntı içerisinde. Bu sıkıntı aslında Yozgat’a özgü değil tüm Türkiye’de yaşanıyor. Biz CHP olarak yaklaşan iktidarımızla tüm bunların raporlarını genel merkezimiz program haline getiriyor. Onu çok iyi bilesiniz. Yozgat’ın zenginlikleri alabildiğince fazla. Akdağ’ın salebi, çinkosu, turizmi, Aydıncık’ın ametist taşı, Kazankaya kanyonu, Kadışehri’nin Kabalı Meyveciliği, Boğazlıyan’ın Cavlak ve seracılığı, Çandır’ın gilebolu ve hayvancılığı, Çayıralan’ın bal ve içme suyu, Sarıkaya’nın nohut, mercimek ve termal turizmciliği var. Bu arada Roma Hamamı çok önemli. Onu özellikle belirtmek istiyorum. Sorgun’un Uranyum, Bor madenciliği ve termal turizmi ve madencilik. Bunlar bizim önceliğimiz. Bunu herkes bilsin. Yaklaşan CHP iktidarımızda bu önceliklerimizi mutlaka hayata geçirip Yozgat’ımızın gelişmesine ve kalkınmasına öncülük edeceğiz. Yozgat AKP iktidarına yaklaşık 20 yıl kredi verdi. Bu krediyi bana göre önemli krediydi. Yüzde 70’lere dayanan siyasi destekti. Ama maalesef Yozgat’ta iktidar olan AKP ve Milletvekilleri Ankara’da büyük önemli yerlerde yer işgal etmesine rağmen Yozgat’a ciddi bir bakış ve hizmet getirmediler. İddia ediyorum yaklaşan CHP  iktidarında bunu sağlayacağız. 4 Kasım’da genel başkanımızın yapacağı Yozgat ziyaretine davet ediyorum.”diye konuştu. Alpaslan DEMİR

 

 

 

 

 

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.