""

KİME SORSANIZ KARŞILIKSIZ SEVMİŞTİR « Yeniufuk Gazetesi

28 Mart 2024 - 19:32

KİME SORSANIZ KARŞILIKSIZ SEVMİŞTİR

KİME SORSANIZ KARŞILIKSIZ SEVMİŞTİR
Son Güncelleme :

22 Şubat 2018 - 7:00

Söz konusu Yozgat ise gerisi sadece teferruattır deriz ya. Bu bakımdan kime sorsanız, bu ekmeğini yediğimiz, suyunu içtiğimiz bugün hatta hemen her şeyi borçlu olduğumuz Yozgat’ı karşılıksız sevdiğini söyler, etrafa bunları anlatır…

-Ben onu karşılıksız, riyasız ve menfaat ve çıkar düşünmeden sevdim, sevdim…

Anadolu’da yaşayan her kim olursa olsun bundan farklı düşünmesi ya da başka bir hayal kurması mümkün değildir…

* * * *

Ben de şahsen öyle bir Yozgat görmek isterim ki!

Kalkınma hamlesini yakalamış, üretim ve katma değer yaratan ekonomiye geçmiş, göç durmuş, sanayi hamlesiyle merkez ve ilçelerimizde onlarca beş yıldızlı termal otelleriyle, üniversitesiyle hayalimdeki zengin ve büyük Yozgat…

* * * *

Öyle bir Yozgat isterim ki!…

İstihdam alanları çoğalmış, yoksulluk ve işsizlik azalmış, dengeli gelir dağılımı ile çevre İl’lerle yarışır hale gelmiş, ulaşım başta olmak üzere birçok alanda alt yapı sorununu çözmüş, yatırım alanlarında doluluk oranı en üst seviyeye yükselmiş

* * * *

Öyle bir Yozgat isterim ki!…

Tarihiyle, kültürüyle, yetiştirdiği değerleriyle öne çıkmış, yatırımcının memnun, insanların yüzlerinden gülümsemenin eksik olmadığı bir Yozgat.

Türk siyasetinde liderlerle yan yana yürüyen insanlar yetiştirmiş, demokrasi tarihine adını yazdırmış, oyunu namusu bilmiş, satmamış, satılmamış, iktidarlara diz çöktürmüş bir Yozgat ve Yozgatlılar.

* * * *

Öyle bir Yozgat isterim ki!…

Ahiliği ilke edinmiş, herkesin kardeş olduğu, yapılan iyilikleri unutmayıp hatırlayan, büyüklerini sevip saydığı, doğru ölçüp doğru tarttığı, kazancına hile katmadığı bir Yozgat olsun.

* * * *

Öyle bir Yozgat isterim ki!…

Zengin ve güçlünün şımarmadığı, güçlünün güçsüzü ezmediği, ve güçsüzün ezilmediği, kulun yerine insanların yaşadığı Yozgat olsun.

* * * *

Öyle bir Yozgat isterim ki!…

Her bir köşesinde eğitim sisteminin en üst seviyeye çıktığı, her yer de, her fırsatta okuyan insanları ile dolmuş, yaşanabilir İl’ler arasında ilk sıralarda yer alan bir Yozgat.

 

  • Marifet iltifata tabidir sözünde olduğu gibi kapısının önünü temiz tutan esnafı plaket vererek, ödüllendiren Kurum Müdürü!
  • Özelleştirme kapsamında Yozgat’ı bekleyen yeni bir tehlikeyi görmezden gelerek, bu çalışmanın faydalı olduğunu anlatan Vekil!
  • Şehitlerin geride bıraktığı eşyaları toparlayarak, müzede sergilenmesi gibi hayırlı bir çalışma yapan Öğretmen!

 

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.