Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğüne bağlı Yozgat Kanatlı Yaban Hayvanı Üretim İstasyonu’ndan Kırıkkale’ye sevk edilen bin kınalı keklik, ekipler tarafından doğaya bırakıldı. Yürütülen çalışmayla ekolojik sistemde önemli bir yere sahip olan ancak nesli tükenme tehlikesi altında bulunan kekliklerin popülasyonunun artırılması hedefleniyor.
Öte yandan güzelliği ile doğal hayatın vazgeçilmez parçası olan kınalı kekliklerin nesli son yıllarda bilinçsiz avlanma ve tarımsal faaliyetler nedeniyle yok olma tehlikesiyle karşı karşıya. Yozgat’taki üretim tesisi sayesinde artıyor. 2007 yılından bu yana Yozgat Kanatlı Yaban Hayvanı Üretim Tesisleri’nde yetiştirilerek tüm Türkiye’ye gönderiliyor. / Yusuf BAĞCI
Kınalı keklikler bu sefer Kırıkkale’den kanat çırptı
Yozgat Kanatlı Yaban Hayvanı Üretim İstasyonu’ndan temin edilen bin adet kınalı keklik, Doğa Koruma ve Milli Parklar Kırıkkale Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından doğaya salındı.
