Derdi, eziyeti, çileyi çeken bilir, gayrısı da her şeyi tozpembe görür, davulun sesi uzaktan kulağa hoş gelir yani. İnsanın sıkıntısını bilmeden yalnızca dış görünüşüne, gülümseyişine, rahatlığına bakarak imrenenler, konuşanlar, karar verenler çok olduğu gibi, “Şu işi önceden yapsaydın böyle olmazdı” diyen, akıl verenler çoktur.
Oysa bir işi yaparken insanlar ne sıkıntı ne zorluklar çekiyor onu bir sıkıntıyı çeken, bir de Allah bilir.
Malum Yozgat yaz aylarında toz, kış aylarında çamur oldu. Yediden yetmiş yediye herkes büyük zorluklar yaşıyor.
Bu zorlukların hepsi daha modern, daha güzel ve daha yaşanabilir Yozgat için. Zira karşımızda yıllardır dokunulmayan, dokunmamak için alakasız projelerle zaman geçirenleri çok gördük.
Her gelen bir şey yapmak isterken, Yozgat’ın doğal güzelliğini, dokusunu bozdu. Kırk yıldır yapılanlar yüzünden bugün büyük bir enkaz içinde yaşamaya mahkum olduk.
En son TUİK tarafından yapılan araştırmada Yozgat Mutlu Şehirlerarasında 50’lerde yer aldı. Bu anlamda yapılan birçok araştırmada Yozgat’ın bahtı hiç değişmediğini daha önceki sohbetlerimizde anlattım.
Zira içme suyu isale hattı, kanalizasyon, katı atık, yağmur suları problemlerini çözmek üzere yapılan çalışmaların günü kurtarmak maksadıyla yapılmış olmasından dolayı Yozgat insanı sık sık bu konuda mağdur edildi.
Bundan sonra kesilme korkusu yaşamadan sağlıklı içme suyuna, tıkanarak dışarı taşan kanalizasyon ve diğer sağlıklı alt yapı hizmetleri çözüme kavuşturulması için uzun vadeli projelere ihtiyaç vardır.
Yani Yozgat’ın bundan sonra yaşanabilir bir şehir olması için gözünü karartarak, kanunlar çerçevesinde hizmet eden, risk alan, eleştirilere göğüs geren, eziyeti, çileyi, uykusuzluğu, yorgunluğu göze alan, cesaretli, yürekli bir belediye başkanı var.
Bugüne kadar Yozgat’ta Belediye Başkanı yapanların ortak noktası “bana değmen yılan bin yaşasın” ya da “mevcut alışkanlıkları bozmayayım” veya “mevcut düzenin devamı sürsün gitsin” gibi düşünlere hakim bir çalışma ortamını tercih etti.
Hal böyle olunca Yozgat yaşanabilir bir şehir olmaktan uzaklaştı, daralan yolları genişletmek şöyle dursun Lise caddesine alternatif yeni bir cadde dahi oluşturulamadı. İmar durumunu hiç konuşmayacağım. Çünkü bugüne kadar yapılan yanlış revizyonlar görmezden gelindi, adama göre kat yükseltildi ya da hak edilen kat verilmedi.
Bugün benzer hatalar yapılmıyor değil elbette bir takım hatalar vardır, fakat bugün risk alan bir yönetim var. İtfaiye girmeyen sokaklar adeta bulvar gibi oldu. Tarihi Konaklar restore edilerek, konak sayısı çoğaltıldı.
Mesela Büyük Sinema ve Tol Çarşı yeniden Yozgat insanına kazandırıldı, hayatımızın bir parçası haline geldi.
Satıp savan belediyecilik anlayışı yerine çarpık yapılaşmayı yıkarak, yeni işyeri ve dükkânlar yapan, fikir, düşünce ve proje üreten bir anlayışla yola devam edilmektedir.
- Bahar şenliklerinin renkli ve coşkulu geçmesi ve aksaklık olmaması için çalışmaları yakından takip eden Yetkili!
- Yeni yetişen neslin gelenek ve göreneklerine bağlı yetişmesi ve kültürden uzaklaşmaması için gayret eden Bayan Müdüre!
- Temizlik çalışmalarına önem vererek, eskiyen ve yıpranan çöp kovalarını değiştirilmesini talimat veren Başkan!