Yozgat’ın yöresel lezzetlerinin başında gelen arabası, özellikle kış aylarında her evin mutfağında pişiriliyor ve sıcak bir çorba olarak sevdiklerle paylaşılıyor.
Genellikle tavuk, hindi, kaz eti ya da av hayvanlarıyla hazırlanan bu lezzet, özenle yapılan soğuk hamurun sıcak çorbayla buluşmasıyla ortaya çıkıyor. Yozgat’ın geleneksel lezzeti olan arabası, kış aylarının tadını damaklarda unutulmaz bir iz bırakarak yaşatıyor.
Arabaşı yemeği sadece lezzetiyle değil, aynı zamanda insanları bir araya getirmesiyle de ön plana çıkıyor. Bu özel çorba, sadece bir yemeğin ötesinde komşuluk ilişkilerini güçlendiren, aileleri ve dostları bir araya getiren bir vesile haline geliyor. Ev sahipleri, komşuları ve akrabaları arabası sofrasında buluşturarak kaynaşmalarına vesile oluyorlar.
/ Nazife EKİCİ
Kış gecelerinin vazgeçilmezi arabaşı sofralarda yerini aldı
Yozgat’ın yöresel lezzeti olan ve bu aylarda mutlaka her evde pişirilen arabaşı kış ayının vazgeçilmezi olarak biliniyor.
