Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Kış geldi arabaşı sofralarda yerini almaya başladı

Yozgat’ın yöresel lezzetlerinden arabaşı, kış mevsiminin gelmesiyle beraber sofralardaki yerini almaya başladı.

Yozgat’ın yöresel lezzetlerinden arabaşı, kış mevsiminin gelmesiyle beraber sofralardaki yerini

Yozgat’ın yöresel lezzetlerinden arabaşı, kış mevsiminin gelmesiyle beraber sofralardaki yerini almaya başladı.
Yozgat’ta genelde kış mevsiminde kaz, hindi, tavuk veya av hayvanlarının etiyle pişirilen çorba ile hamurun buluştuğu arabaşı, yıllardır vatandaşların bir araya gelerek birlik ve beraberliğin pekiştirilmesine katkı sağlıyor.
Yozgat yöresine ait kış mevsiminde içilen ve özellikle gribal enfeksiyonlara karşı vücut direncini artırmasıyla bilinen arabaşı, pişirilmiş hamur ile birlikte ikram ediliyor. Özellikle uzun kış gecelerinde yapılan ev ziyaretlerinde ikram edilen arabaşı geleneği Yozgat’ta asırlardır devam ediyor.

Arabaşı yemeğinin Yozgat’ın yöresel lezzetlerinden biri olduğunu söyleyen Mustafa Yılmaz, ”Arabaşı kavrulmuş un ile tavuk veya kaz etinin kullanımı ile yapılan çorbası ile sunumu gerçekleştirilen bir yiyeceğimizdir. Soğuk ve uzun kış gecelerinde ilimiz için önemli bir sohbet ve eğlenceye vesilesi oluyor. İnsanımız arabaşı vesilesi ile akrabaları ve dostlarıyla bir araya gelerek muhabbet etmiş oluyor. Arabaşı ülkemizin pek çok şehrinde yapılmasına rağmen bu Yozgat’ımızın yöresel yemeğidir, Yozgat adına tescillenmiş bir yemektir.” dedi.
Arabaşı çorbasının grip ve nezleye iyi geldiği söyleyen Yılmaz, “Gribe, nezleye de iyi geldiği söylenen arabaşı yemeğinin çorbasındaki biber ve diğer karışımların kullanılmasının hastalıklara karşı vücut direncini koruyor. Hastalara da en çok çorba ikram ediliyor. Arabaşı çorbası da hastalıklara iyi geliyor” diye konuştu.

Reklamı Geç