""

“Kitap Fuarı” Sorgun’a Değer Kattı « Yeniufuk Gazetesi

24 Nisan 2024 - 04:07

“Kitap Fuarı” Sorgun’a Değer Kattı

“Kitap Fuarı” Sorgun’a Değer Kattı
Son Güncelleme :

15 Mayıs 2022 - 17:18

İl, ilçe, belde ya da köy; kısaca bir yörenin tanıtımını yapacak organizasyonları gerçekleştirecek birden çok alternatif bulunmaktadır. Yapılan organizasyonların içerikleri farklı olsa da bunların bir çatı altında toplanmasıyla ortaya fuarlar çıkmaktadır.

Yozgat’ta il genelinde bugüne kadar çok sayıda fuar düzenlediğini, bu fuarların öncelikle yörenin tanıtımına göz ardı edilmeyecek şekilde katkı sunduğunu hepimiz biliyoruz.

Fakat Yozgat’ın sahip olduğu değerlere bakınca gerektiği gibi tanıtılamadığını belirtmekle beraber Cuma günü Sorgun’da 1’incisi düzenlenen Kitap Fuarı’nı şimdiye kadar düzenlenen fuarlardan ayrı tutmak gerekiyor.

Bu fuarı şimdiye kadar yapılan fuarlardan ayrı tutmamın birinci nedeni kitap fuarı olmasıdır. İlin kültür ve sanat hayatı için önem arz etmesidir. 10 gün süre ile açık kalacak olan kitap fuarı diğer fuarlar gibi ilçenin sosyal, ekonomik, kültürel ve tarihi olmak üzere çok yönlü tanıtımına öncülük etme özelliğinin yanında Sorgun ve civarında yaşayan her kesimden insanın kitaba kolayca ulaşması özelliğini taşımaktadır.

Bu arada aklımıza şöyle bir düşünce takılabilir(!) Teknolojinin bu kadar yaygın olduğu günümüzde insanlar istediği kitabı, istediği fiyata internet üzerinden alabilme imkanına sahiptir.

Benim kitap fuarı konusunda anlatmak istediğim ise, insanların okumak için bir kitaba internet üzerinden sipariş ederek, ulaşması değildir.

İnsanlar, bu tür kitap fuarlarında okumak istediği kitabı hem görerek alıyor hem de kitabın yazarı ile tanışma ve sohbet etme fırsatı buluyor.

Sorgun Belediyesi tarafından ilk defa düzenlenen kitap fuarını bu düşünce ile gezerken, 100’e yakın yayın evi ve bir bu kadar yazarın katılımı dikkatimi çekti.

Bu yazarlardan biri olan Bahadır Yenişehirlioğlu gibi çok sayıda filmde rol almış, eserleri ile kültür dünyamıza katkı sunmuş, kitapseverlerin yakından tanıdığı bir ismin Sorgun halkı ve okuyucusu ile buluşması önemlidir diye düşünüyorum.

Kitap fuarının açılışından hemen sonra Vali Ziya Polat ve misafir yazarlarla yaptığımız kısa sohbeti özetle anlatıp, sözü noktalayacağım.

Bahadır Yenişehirlioğlu, kitap fuarlarının önemli olduğunu belirterek, Sorgun Belediyesi’nin önemli bir hizmete imza attığının altını çizerek, Sorgun kitap fuarını örnek gösterip, Yozgat’ta da bir kitap fuarının kısa zamanda açılması gerektiğini söyledi.  Valimiz Polat bu düşünceleri destekleyerek, Yozgat’ta kitap fuarı düzenlenmesi için bir takım çalışmalar içerisinde olduğundan ancak Sorgun’un daha hızlı davrandığından söz etti.

Sorgun Belediye Başkanı Erkut Ekinci başta olmak üzere Kitap Fuarı’nın düzenlenmesinde emeği geçen herkesi ayrı ayrı kutluyorum.

Sorgun Belediyesi bu fuarı düzenleyerek Yozgat ilim, kültür, sanat hayatına yön verecek görünüyor. Her konuda öncü olması, yol açması, ile liderlik etmesi gereken merkezin hissesine yine ilçesinin gerisinde kalmak düştü.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.