""

Kıymalı pide de lüks oldu « Yeniufuk Gazetesi

19 Eylül 2024 - 04:18

Kıymalı pide de lüks oldu

Yozgat’ta ekmek ve pide fiyatlarındaki artış, kıymalı pideyi lüks bir ürün haline getirdi. Vatandaşlar, artan fiyatların alım güçlerini olumsuz yönde etkilediğini belirterek, kıymalı pide gibi basit bir yiyeceğin bile artık erişilmesi zor bir hale geldiğini ifade ediyor.

Kıymalı pide de lüks oldu
Son Güncelleme :

16 Eylül 2024 - 18:16

Yozgat’ta ekmek fiyatları 210 gramlık ekmeğin 10 liradan satılmaya başlamasıyla yükseldi. Yöresel parmak çöreği ve pide fiyatları da aynı şekilde artış gösterdi; 200 gram olan pide ve parmak çöreğinin gramajı 210 grama çıkarıldı ve fiyatı 9 liradan 12,5 liraya yükseldi. Simit fiyatı ise 10 liradan 12,5 liraya çıktı. Kıymalı pide, pişirme bedeliyle birlikte 15 lira olarak belirlendi.
Vatandaşlar, artan fiyatların yaşam standartlarını düşürdüğünü ve kıymalı pidenin lüks bir yiyecek haline geldiğini ifade ediyor. Birkaç yıl önce, kalabalık bir grup öğle yemeğinde bir araya gelip kıymalı pide yemenin yaygın olduğunu belirten vatandaşlar, “Hayat şartları birkaç yıl öncesine göre çok kötüye gitti. Şimdi bir grup insanın kıymalı pide yeme imkanı bulabilmesi zorlaştı. Kıymanın kilosu 500 -600 lira bunun içinin malzemesi ekmek ve pişirmesiyle birlikte artık kıymalı pide bile lüks oldu,” şeklinde görüş belirtiyorlar./Haber Merkezi

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.