""

Kızılay’dan bağışçılara madalya « Yeniufuk Gazetesi

18 Nisan 2024 - 16:12

Kızılay’dan bağışçılara madalya

Türk Kızılay’ı vatandaşları kan bağışına teşvik etmek için bağışçılarına çeşitli madalyalar veriyor.

Kızılay’dan bağışçılara madalya
Son Güncelleme :

06 Ocak 2017 - 7:00

Son olarak Kızılay Yozgat Kan Bağış Merkezi daimi bağışçısı olan Duran Açıkgöz’e Bronz Madalya takdiminde bulunuldu. Kan bağışçısı Duran Açıkgöz, “Öncelikle Kızılay teşkilatına teşekkür ediyorum. İnsanların da ihtiyaç oldukça kan vermelerini ve ihtiyaç olmadan da kan vermelerini tavsiye ediyorum. Çünkü yarın ne olacağını bilemiyoruz, bu kan bize de lazım olabilir.
Stoklarda kan tükenmeden vatandaşlarımızın Kızılay Kan Bağış Merkezlerine gelerek kan vermelerini tavsiye ediyorum” diye konuştu.
Kızılay Yozgat Kan Bağış Merkez Müdür Dr. Selçuk Cansız ise, Türk Kızılay’ının bağışçıları teşvik etmek amacıyla madalya takdim etmeye başladığını kaydetti. Cansız, 10’uncu bağışa bronz, 25’inci bağışa gümüş, 35’inci bağışa altın, 40’ıncı bağışa ise plaket verildiğini söyledi. “Bu tabiî ki kanın karşılığı olamaz ama hem değerli bağışçılarımızı onurlandırmak hem de kendileri gibi kan bağışını teşvik amacı ile bu uygulama başlatıldı diyen Cansız, bağışçıların çok önemli bir görevi üstelendiğini ve bu sayede kendilerini onure etmek istediklerini dile getirdi.
Kanın temin edilemeyecek bir ürün olduğunu kaydeden Cansız, “Temin edemeyeceğimiz bir üründür kan ve tamamen insanlardan alınması gerekiyor.
Bundan dolayı da bağışçılarımızı artırmak, bağışçılarımıza Kızılay’ın bir hatırasını vermek amacı ile çalışıyoruz. Duran bey’de bize 11’nci bağışını gerçekleştirdi bu gün. 10’uncu bağışı geçtiği için kendisine bu Bronz Madalya beratımızı teşekkür mahiyetinde takdim ettik. Kendisine teşekkür ediyoruz” diye konuştu.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.