""

KOAH hastası şair-ozan Yıldız’a moral gecesi « Yeniufuk Gazetesi

24 Nisan 2024 - 11:35

KOAH hastası şair-ozan Yıldız’a moral gecesi

Sorgun’da tatilini geçiren ileri derecede koah hastası olan ve nefes darlığı çeken şair ve ozan Ahmet Yıldız’a dostları tarafından moral gecesi düzenlendi.

KOAH hastası şair-ozan Yıldız’a moral gecesi
Son Güncelleme :

01 Ağustos 2017 - 7:00

Yakalandığı hastalıkla mücadele eden ve Almanya’dan memleketi Yozgat’ın Sorgun ilçesine yaz tatili için gelen şair-ozan Ahmet Yıldız’a gönül dostları sürpriz moral gecesi düzenlediler.
Sorgun Ozanlar ve Yazarlar Derneği (SOYDER) tarafından organize edilen moral gecesine Sorgun Kaymakamı Mustafa Altınpınar, Sorgun Belediye Başkanı Ahmet Şimşek, Sorgun Ozanlar ve Yazarlar Derneği (SOYDER Başkanı Murat Erciyas, Yozgat Şairler ve Yazarlar Derneği Başkanı Ahmet Sargın, Sorgun Engelliler Umut Derneği Başkanı Süleyman Özdemir ve Türkiye’nin değişik illerinden gelen şair ve ozan dostları katıldı.
Kendi evinin bahçesinde düzenlenen moral gecesinde şair Ahmet Yıldız’ın kaleme aldığı şiirlerin yanı sıra ozan ve aşıklar saz ve sözleri ile gönülleri fethetti. Yakalandığı koah hastalığının pençesinden kurtulmaya çalışan şair Ahmet Yıldız, kendisini unutmayan dostları ile moral buldu. Kimi zaman hüzünlenen kimi zaman da eğlendiren gecede türküler ve okunan şiirler büyük beğeni topladı.
Düzenlenen moral gecesinden duyduğu memnuniyeti dile getiren Şair-Yazar Ahmet Yıldız yaptığı açıklamada “Bu duygu anlatılmaz, yaşanır ve yaşıyorum. Hepsinden Allah razı olsun. Sayın Belediye Başkanımız yıllardır bizi hiç yalnız bırakmaz. Sayın şair yazar ozan dostlarım, benim Almanya’dan geldiğimi rahatsız olduğumu duymuşlar. Evime bugün ziyarete geldiler. Hepsine ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Çok gururlandım çok duygulandım. Unutulmaz bir anı” dedi.
Düzenlenen moral gecesine katılan Sorgun Kaymakamı Mustafa Altınpınar ise yaptığı açıklamada “Doğrusunu söylemek gerekirse ben Ahmet Bey’i burada tanıdım. Kendisini tanımaktan çok memnun oldum. Kendisine acil şifalar diliyorum. Ben de böyle bir insanı tanımaktan gerçekten çok mutlu oldum. Sadece o değil burada başka kıymetli insanlarda var. Burada okunan şiirler söylenen sözler Türkçenin zenginliğini hem ilim anlamında hem edebiyat anlamında ne kadar yeterli ve güzel bir dil olduğunu sergilemiş oldu” şeklinde konuştu.
Sorgun Belediye Başkanı Ahmet Şimşek, Yıldız’ın gurbette memleket hasreti çektiğini dile getirerek “Ahmet Yıldız kardeşim bir gurbetçi hemşerimiz. Hep memleket hasretiyle yanıp durdu. Şiirleri de hep öyle. Bir rahatsızlığı neticesinde birkaç yıldır rahat hareket edemiyor. Koah rahatsızlığı var. Ozanlar Derneğimizde sağolsun. Onun kendi bahçesinde böyle güzel bir program düzenlemişler. Ben Ahmet kardeşime geçmiş olsun diliyorum” ifadelerine yer verdi.
Moral gecesini düzenleyen Sorgun Ozanlar ve Yazarlar Derneği Başkanı Murat Erciyas ise “Biz büyük bir aileyiz. Birimizin acısı hepimizin acısıdır. Birbirinden değerli misafirler değerli konuklarla bir araya geldik, moral bulduk. Hastamız Ahmet Ağabey’de çok güzel moral buldu. En güzel ilacı belki bugün almıştır. İnşallah bu güzel ilacın tesiriyle etkisiyle de iyileşeceğine inanıyoruz kendisine de Allahtan şifalar diliyoruz” dedi.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.