""

KOP Destekli SÜKOP Kadın ve Gençlere ‘Altın Bilezik’ Oluyor « Yeniufuk Gazetesi

19 Nisan 2024 - 13:28

KOP Destekli SÜKOP Kadın ve Gençlere ‘Altın Bilezik’ Oluyor

KOP İdaresi Başkanlığı ve Selçuk Üniversitesi işbirliğiyle yürütülen Süstaşı Eğitim ve Uygulama Atölyesi çalışmaları tüm hızıyla devam ediyor.

KOP Destekli SÜKOP Kadın ve  Gençlere ‘Altın Bilezik’ Oluyor
Son Güncelleme :

07 Eylül 2017 - 9:22

Konya Ovası Projesi (KOP) Bölge Kalkınma İdaresi Başkanı İhsan Bostancı, bölgenin topyekûn kalkınmasını hedeflediklerini belirterek; aile ve ülke ekonomisine katkı sağlayacak projelerle, insanları meslek sahibi yapmayı amaçladıklarını söyledi.
KOP İdaresi Başkanlığı ve Selçuk Üniversitesi işbirliğiyle yürütülen Süstaşı Eğitim ve Uygulama Atölyesi çalışmaları tüm hızıyla devam ediyor. KOP İdaresinin katkılarıyla 2016 yılında Selçuk Üniversitesi bünyesinde kurulan Selçuk Üniversitesi Süstaşı Eğitim ve Uygulama Atölyesi’nde (SÜKOP) eğitim alan kursiyerler, Taşkent ve Ermenek ilçelerinde kurulan atölyelerde el emeği, göz nuru taş işlemeli ürünlerle elde ettikleri ek gelirle aile ekonomisine katkıda bulunuyorlar.
“Amaç; kazancı artırmak ve göçü durdurmak”
SÜKOP atölyesini ziyaret eden KOP İdaresi Başkanı İhsan Bostancı, Jeoloji Mühendisleri Odası Konya Şube Başkanı ve Selçuk Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Jeoloji Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Fetullah Arık ve öğretim görevlilerinden çalışmalar hakkında bilgi aldı.
Özellikle dağlık kırsal kesimde yaşayan insanların yaşam kalitesini düşüren altyapı eksiklikleri ve gelir getirici uğraşların sınırlı olması gibi nedenlerle yaşanan göç hareketlerinin önüne geçilmesi için dezavantajlı bölgelere yapılacak yatırımlara öncelik verdiklerini söyleyen Başkan Bostancı, bölge halkının gelir seviyesini yükselterek hem bölge ve ülke ekonomisine destek olmayı hem de nüfus göçünün önüne geçmeyi hedeflediklerini belirterek; her fırsatta dile getirdikleri topyekûn kalkınmanın gerçekleşebilmesi için dağlık kırsal dezavantajlı bölgelerdeki insanlarında yeterli ve sürdürülebilir bir gelir düzeyine kavuşturulması gerektiğini, bu nedenle kırsal bölgelerin kalkındırılması için her olumlu fırsatı değerlendirdiklerini ifade etti.
“Süstaşı atölye sayısını artıracağız”
Proje kapsamında, Selçuk Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Jeoloji Mühendisliği Bölümünden lisans ve yüksek lisans seviyesindeki yaklaşık 50 öğrenciye süs taşı, süs taşı mineralojisi, süs taşı tanımlama ve yorumlama, taş işlemeciliği teknikleri gibi konularda temel eğitim verildiğini hatırlatan Bostancı;
“Adını Selçuk Üniversitesi ve KOP İdaresinden alan ve kısa adı SÜKOP olan Süstaşı Projesi Eğitim ve Uygulama Atölyesinde değerli ve yarı değerli taş işlemeciliğinde bölge ve ülke genelinde önemli bir merkeze dönüşmektedir. Proje ile kalkınmanın hızlandırılması adına diğer KOP ili ve ilçelerimize de üretim atölyeleri kurmayı ve buradaki yöre halkımızın yeni bir meslek sahibi olmalarına yönelik eğitimlere başlamayı hedefliyoruz. Merkez atölyede eğitim alacak özellikle kadın ve gençlerden oluşacak kursiyerlerimiz, ilçelerimizde kurulacak üretim atölyelerinde süstaşı işlemeciiğini devam ettirecek.
Kurulacak her bir atölyede tespih, kolye, yüzük, saat işlemeciliği gibi alanlarda spesifik bir iş kolu oluşturmak istiyoruz. Kalkınma Bakanlığımızın destekleriyle projenin diğer KOP illerimiz olan Aksaray, Karaman, Niğde, Nevşehir, Kırşehir, Kırıkkale ve Yozgat’ta da yaygınlaştırılması planlanmaktadır” diye konuştu.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.