""

Koronanın en çok gezdiği yerler… « Yeniufuk Gazetesi

29 Mart 2024 - 04:07

Koronanın en çok gezdiği yerler…

Koronanın en çok gezdiği yerler…
Son Güncelleme :

15 Nisan 2021 - 17:19

Bir yıldan fazla zamandır mücadele etmeye başladığımız korona virüs belası, tepemizde ve üzerimizde tepinmeye devam ediyor…

Ramazan öncesinde, şöyle olacak, böyle olacak dedik durduk…

Ramazan’da her şey biraz daha iyi olacak, yoluna girecek, sorun, endişe ve kaygılar, maneviyatın ağırlığı ile bir sıkıntı kalmayacak diye düşündük…

Devletin yetkili makamları bu konuda daha önce olduğu gibi şimdide bir dizi tedbirler aldı, vatandaşa uygulaması için ilan etti.

Ancak bu tedbirlere uyan, tedbirlerin ne olduğunu, nasıl olması gerektiğini anlayan var mı? Ya da kaç kişi anlamıştır, uygulamaktadır…

* * * *

Devletin yetkili makamları her gün açıklıyor…!

Bugün şu kadar yeni vaka tespit edildi…

Bugün şu kadar insan salgın sebebiyle yoğun bakımda tedavi görüyor…

Bugün şu kadar insanda yeni vaka sayısı tespit edildi…

Bugün şu kadar insan her türlü gayretimize karşın öldü…

* * * *

Birçok şeyde olduğu gibi bu konuda da artık sıradanlaştık sanki…

Kaç kişi hastalanmış, kaç kişi ölmüş, hastalananların son durumu nedir…

Bütün bu olup bitenlere baktığımızda endişe duymak şöyle dursun kılımızı dahi kıpırdatma zahmetine girmiyoruz…

Devletimiz tarafından alınan tedbirleri Yozgat’ta Valilik günlük yaptığı uyarılarda dikkat çekmeye çalışıyor…

İlimiz Valisi Sayın Ziya Polat gerek sosyal medya hesabından gerekse, günlük açıklamalarla yaşanan tehlikeye dikkat çekmektedir.

Bakınız kamu kurumları tekrar mesai saatlerini yeniden gözden geçirmek durumunda kaldı, bunun tek sebebi tehlikenin boyutunun ne kadar büyük olduğunu göstermektedir.

Lakin dediğim gibi bu duyurular, yapılan açıklamalar belliki bir kısım insanların bir kulağından girdiği gibi diğerinden çıkıyor.

* * * *

Hayır mübarek günde yeni alınan tedbirlerle birlikte bu salgın hastalık biraz olsun etkisini kaybetmesi beklenirken, insanların hiç hesap kitap yapmadan, yaşanan tehlikeye adeta meydan okurcasına bir ekmek almak için fırınlarda, çeşitli alışveriş mekanlarında balık istifi olması korona virüs hastalığına adeta davetiye çıkartmaktadır.

Ancak her şeye ve kendi canını hiç sayarak, tedbirlerini almayanlara karşın bizler yine gerekli tedbirleri elden bırakmayacağız. Bu kötü günler karşısında sabırla mücadele edeceğiz ve sonunda kazanacağız!..

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.