""

KOSGEB’ten destek programı « Yeniufuk Gazetesi

23 Nisan 2024 - 20:25

KOSGEB’ten destek programı

KOSGEB Yozgat İl Müdürlüğü tarafından başlatılan “Mikro ve Küçük İşletmelere Hızlı Destek Projesi” Bilgilendirme Toplantısı, Sorgun TSO Toplantı Salonu’nda yapıldı.

KOSGEB’ten destek programı
Son Güncelleme :

06 Ocak 2022 - 18:02

KOSGEB Yozgat İl Müdürlüğü tarafından başlatılan “Mikro ve Küçük İşletmelere Hızlı Destek Projesi” Bilgilendirme Toplantısı, Sorgun TSO Toplantı Salonu’nda yapıldı.
Düzenlenen toplantıya KOSGEB Yozgat İl Müdürü Mustafa IŞIK, Sorgun TSO Başkanı Üzeyir Arslan ve üyeler katıldı.
Toplantının açılış konuşmasını yapan TSO Başkanı Üzeyir Arslan; KOSGEB İl Müdürüne katkıları için teşekkür ederek, üyelerin pandemi sürecinde sahada yaşamış oldukları bütün sıkıntıları anında TOBB Başkanına ilettiğini ve yaşanan sorunlarla ilgili çözüm yollarının temin edildiğini belirtti.
Arslan, 03 Ocak 2022’de yayımlanan yeni destek paketinin üyelerine hayırlı olması dileklerinde bulundu.
KOSGEB İl Müdürü Mustafa Işık ise desteğin amacı, kapsamı ve başvuru şartları hakkında bilgilendirmelerde bulundu.
Işık, KOSGEB Mikro ve Küçük İşletmelere (MKİ) Hızlı Destek Programı amacının; MKİ’lerin salgın şartlarında faaliyetlerini sürdürmelerinin ve geçmiş dönem ortalama istihdam seviyelerini koruyarak yeni personel istihdam etmelerinin sağlanması olduğunu ifade etti.
Destek kapsamı hakkında bilgiler veren Işık, şunları kaydetti: “ İmalat, bilgisayar programlama, bilimsel Ar-Ge sektörleri ile Covid-19 salgınının nispeten daha fazla etkilediği bazı hizmet ve ticaret sektörlerindeki MKİ’lere: 1981 ve sonrası doğumlu, son 3 yılda 180 günden fazla çalışmamış üniversite veya mesleki ya da teknik lise mezunu en az bir yeni personelin “12 ay boyunca istihdam edilmesi taahhüdü”, “Başvuru dönemi ilanından önceki 12 aylık ortalama istihdamın korunması” şartı ile; yeni istihdam edilecek personel başına 100 Bin TL geri ödemeli destek verilecektir. İşletme sahibi kadın ise veya işe alınan personel kadın ise, destek personel başına 10 Bin TL artırımlı olarak uygulanacaktır. Başvuru dönemi ilan tarihinden önceki ayda işletmede çalışmıyor olan personel “yeni” kabul edilecektir. Mikro işletmeler en fazla 2 personel, küçük işletmeler en fazla 5 personel için destek alabilecektir. Destek kapsamında istihdam taahhüdünde bulunulan personelin işten ayrılması/değiştirilmesi durumunda, şartlara uygun yeni bir personel istihdam edilebilecektir. Programının önceki başvuru dönemlerinden yararlananlar, yeni başvuru dönemi şartlarını karşılamak kaydıyla bu dönemde de programa başvuru yapabilecektir.” Haber Merkezi

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.