""

Köyde okuma etkinliği devam ediyor « Yeniufuk Gazetesi

20 Nisan 2024 - 10:46

Köyde okuma etkinliği devam ediyor

Yozgat Bozok Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mustafa Böyükata’nın başlattığı, “Köyde Okuma Etkinliği” çalışmasının 24’üncüsü Sırçalı Kasabasında yapıldı, programa Yozgat Valisi Ziya Polat da katıldı.

Köyde okuma etkinliği devam ediyor
Son Güncelleme :

18 Ocak 2022 - 17:39

Yozgat Bozok Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mustafa Böyükata’nın başlattığı, “Köyde Okuma Etkinliği” çalışmasının 24’üncüsü Sırçalı Kasabasında yapıldı, programa Yozgat Valisi Ziya Polat da katıldı.
Öğretmen ve öğrencilerle ayrı ayrı bir araya gelen Vali Polat, öğrencilerin iyi bir geleceğe hazırlanırken neler yapılması gerektiği konusunda düşüncelerini paylaştı. Kültürel ve evrensel değerlerle donatılmış çok iyi okuyan ve çok iyi öğrenen çocuklar yetiştirmenin gerekliliğine değinen Vali Ziya Polat, “Devletin emrinde milletin hizmetinde” bireyler yetiştirmenin önemine vurgu yaptı. Öğrencilerle karşılıklı sohbet ederek, çocukların neşeli biçimde ifade ettikleri istek ve sorularına cevap verdi.
Etkinliğe; Vali Polat ile birlikte Boğazlıyan Kaymakamı Recep Aydın, İl Milli Eğitim Müdürü Yusuf Yazıcı ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Şimşek ile Sırçalı Belediye Başkanı Ferit Koçyiğit ve ilçe protokolünden bazı isimlerde yer aldı.
“SIRÇALI TEKKE’DEN DE AZİZ SANCAR ÇIKABİLİR”
Yozgat Bozok Üniversitesi akademisyenlerinden Prof. Dr. Mustafa Böyükata ile birlikte programa katılan Prof. Dr. Hamdi Temel, “Sırçalı Tekke’den de Aziz Sancar çıkabilir” başlıklı oturumda okulun 6, 7 ve 8. Sınıf öğrencileriyle söyleşi gerçekleştirdi.
Tıp Fakültesi Tıbbi Farmakoloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Hamdi Temel, bu zamana kadarki akademik hayatı boyunca yaptığı bilimsel ve aktüel çalışmalarından bahsederek, kariyer basamaklarına ilişkin deneyimlerini anlattı ve merak uyandırıcı bilgiler paylaştı. Yurt dışındaki eğitim sistemler ile Türkiye’nin eğitim sistemini kısmen karşılaştırarak iş ve meslek hayatında başarılı çalışmalar ortaya koymanın inceliklerini açıkladı. Prof. Dr. Hamdi Temel sağlıklı birey olmak için nasıl beslenmek gerektiği ve yediklerimize, içtiklerimize nasıl dikkat etmemiz gerektiği konularında da bilgiler verdi.
“BEN DE YAPARIM”
Öğrencilere “Ben de yaparım” başlığı etrafında da ilgi çekici konulardan bahsedildi. Boğazlıyan Meslek Yüksekokulu Öğretim Görevlisi Ferhat Oflezer, öğrencilerle sensör teknolojileri hakkında ve mikrodenetleyiciler konusunda temel teknik bilgileri kolay anlaşılır bir biçimde ve etkileşimli bir yolla anlattı. Söyleşide çocukları merak ettikleri konularda konuşmalarına fırsat verilere daha etkili bir ortam oluşturulmaya çalışıldı. Öğretim Görevlisi Ferhat Oflezer, çeşitli proje örnekleri üretilmesi ve bu projelerden hayatı kolaylaştırmaya yönelik daha yeni projeler geliştirilebilmesinin mümkün olduğunu da ortaya koymaya çalıştı. Çocukların hayatın içerinde karşılaşabilecekleri ve gördükleri çeşitli sensörlerin çalışma mekanizmalarından da bahsetti.
Gün boyu süren program vesilesiyle okulda ve çevresinde bir sinerji oluştuğu gözlendi. Köy okullarına ulaşarak hem öğrenci hem de öğretmenlerin yeni ufuklara uzanmasında aracılık etmelerinin önemine vurgu yapan Sırçalı Kasabası Şehit İdris Öztürk İmam Hatip Ortaokulu/İlkokulu Müdürü Oğuz Metin, davetlerini kırmayıp özveriyle okullarına kadar gelen akademisyenlere çabaları ve azimleri sebebiyle teşekkür etti. Cemil MERMERTAŞ

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.