" "

‘Köyde Okuma Etkinlikleri’ hız kesmiyor « Yeniufuk Gazetesi

6 Aralık 2023 - 13:09

‘Köyde Okuma Etkinlikleri’ hız kesmiyor

“Köyde Okuma Etkinlikleri” için talepler hiç kesilmiyor. Yozgat’ın merkeze bağlı bütün köy okullarında en az bir kez gerçekleştirildikten sonra gelen talepler üzerine ilçelere bağlı köy okullarında da düzenlenmeye devam ediliyor.

‘Köyde Okuma Etkinlikleri’ hız kesmiyor
Son Güncelleme :

24 Nisan 2022 - 15:40

“Köyde Okuma Etkinlikleri” için talepler hiç kesilmiyor. Yozgat’ın merkeze bağlı bütün köy okullarında en az bir kez gerçekleştirildikten sonra gelen talepler üzerine ilçelere bağlı köy okullarında da düzenlenmeye devam ediliyor.
Yozgat Bozok Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mustafa Böyükata’nın öncülük ettiği “Köyde Okuma Etkinlikleri” programının 34’üncü ve 35’incisi, 22 Nisan 2022 Cuma günü Sorgun’un Gülşehri Beldesi’ne bağlı mahalle statüsündeki köylerden Keser Köyü’ndeki Şehit Mehmet Ünal İmam Hatip Ortaokulu ve Çötelli Köyü’ndeki Gülşehri Çötelli Ortaokulu’nda gerçekleştirildi.
Etkinliklere Prof. Dr. Mustafa Böyükata ile birlikte YOBÜ Bilgi İşlem Dairesi Başkan Vekili Dr. Öğr. Üyesi Gökalp Çınarer de katıldı ve destek verdi. Gün boyunca “Keser’den de Ali Kuşçu çıkabilir” ve “Çötelli’den de Fuat Sezgin çıkabilir” metaforik başlıları yanı sıra “Ben de yaparım” başlığı etrafından öğrencilerle söyleşiler yapan akademisyenler, “Okulda ve Çevrede Proje Yapmak” başlığı altında öğretmenler ile de bilgi ve birikimleri ışığında düşüncelerini paylaştılar.
KESER KÖYÜ’NDE ÖĞRENCİLER COŞTU
Prof. Dr. Mustafa Böyükata önce Keser Köyü’ndeki ilkokul öğrencileri ile bir araya geldi. Onlarla neşeli bir iletişim kurarak çevreden yetişen ağaç ve bitkilerden sohbet açarak, yeni şeyler öğrenmenin ve farklı yerler görmenin önemine dönük bilgiler paylaştı. Ortaokul öğrencileriyle de bilim okuryazarlığı ve teknoloji okuryazarlığı yönünde farkındalık oluşturarak öncü bilim insanlarından örnekler verdi ve öğrencilerin sorularına cevap verdi. Öğrencilerin eğlenceli buldukları söyleşilerde molekül patlaması gibi temel bilimlerden meslek seçimine varıncaya kadar farklı konularda ilginç sorular sordukları gözlendi.
Dr. Öğr. Üyesi Gökalp Çınarer ise ortaokul öğrencileriyle yaptığı söyleşilerde yeni teknolojik gelişmeleri, yapay zeka teknolojilerini anlattı. Sanal gerçeklik gözlüğüyle çocukların farklı teknolojileri tanımasına ve bunun hayatımızda oluşturduğu değişiklerden bahsetti. Öğrencilerin oldukça fazla dikkatini çeken sanal gerçeklik gözlüğüyle öğrenciler farklı uygulamaları deneme fırsatı buldu. Öğrencilerin TÜBİTAK projelerine olan ilgisi ve köy okullarında eğitim gören çocukların sunmuş oldukları farklı proje fikirleri aslında köy okullarında yetişen öğrencilerin ne kadar geniş hayal gücüne sahip olduğunu gösterdi. Haber Merkezi

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.