Kadın, erkek değişmez. Her insanın içinde bir uhde mutlaka kalmıştır. Çocukken, isteyip de alamadığı, isteyip de kavuşamadığı.
Kimileri, bir futbol ayakkabısı hayal etmiştir,
Kimileri, bir bisikletim olsun istemiştir,
Kimileri, daha güzel bir yer de yaşamak.
Hayal bu ne saymakla tükenir, ne anlatmakla biter.
İlim adamları veya Bilim adamları, düşünürler, yazarlar boşa dememişler “İnsan hayal ettiği sürece yaşar” diye.
Büyük başarılara imza atanların mutlak surette kurdukları büyük hayaller olmuştur. Hayallerinin peşinden koşanlar başarıya ulaşanlardır.
Bu dünyanın bir yüzü, birde kurulan hayallere kavuşmak için ortaya konan bir takım gelişmeler olmalıdır değil mi?
Hazır yeri gelmişken Yozgat Valiliği tarafından başlatılan bir çalışmadan daha düz bir ifade ile anlatacak olursak bir kampanyayı buradan anlatmak, paylaşmak istiyorum.
Bu çalışma özellikle İlkokul çocukları için yapılmaktadır. Kampanyanın hedefi köydeki eğitim gören çocuklara yönelik.
Şöyle ki kurumların depolarında kullanmadıkları bilgisayarlar köy okullarına bilişim sınıfı olması için kollar sıvandı.
Bu konuda şimdiye kadar yapılan çalışmalar evvelsi gün haber olarak kamuoyuna duyuruldu. Valilikten yapılan açıklamada şöyle denildi: Bişek köy okulu ve Divanlı köy okunun ardından Çalatlı Hüseyin ve Saffet Coşkun İlk ve Ortaokulu bilişim sınıfına kavuştu.
Yozgat Valisi Kemal Yurtnaç, Eski YÖK Üyesi hemşehrimiz Prof. Dr. Halis Ayhan, Bozok Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Salih Karacabey ve İl Milli Eğitim Müdürü Vekili Mehmet Tekin, öğrencilerin heyecanına ortak olmak için bilişim sınıfı açılışına katıldı.
Vali Kemal Yurtnaç, bilgiye ulaşmanın en kolay yollarından birinin bilişim olduğunu belirterek, “Ocak ayı içerisinde Bişek Köyü Şehit Adem Kocadağ İlk ve Orta okulu ile başlattığımız köy okullarına bilişim sınıfı oluşturma projemizde bugün üçüncü okulumuzun sınıfını oluşturduk. Proje kapsamında hedefimiz tüm köy okullarına bilişim sınıfı açarak öğrencilerimizi bilgisayarla buluşturmak” dedi.
Bilgisayarları ve internet hızını da test eden Vali Yurtnaç, öğrencilere bilgisayarları faydalı bir şekilde kullanmaları ve arada da oyun oynamalarını söyledi. Vali Yurtnaç ve beraberindekiler daha sonra sınıfları dolaşarak öğrencilerle sohbet etti. Köy okuluna 19 adet bilgisayar ile 5 adet yazıcı verildi.
Tekrar Söz başı yapacak olursak, konuyu hayal kurmakla açıktık ama bu çalışmalar bana yıllar önce dönemin Valisi Amir Çiçek bey’in hiçbir köyde okumayan kız çocuğu kalmayacak projesini hatırlattı. Kulakları çınlasın Amir Çiçek Bey ve eşi hanımefendi Hülya Hanım günler hatta aylar süren bir çalışma ile bütün köyleri gezerek, okumak isteyen kız çocuklarının eğitim görmelerini sağlamış, kız çocuklarının kurdukları hayallere kavuşmalarına vesile olmuştu.