""

Köylerinde artık çöpleri alınacak « Yeniufuk Gazetesi

20 Nisan 2024 - 08:00

Köylerinde artık çöpleri alınacak

Yozgat Valiliği tarafından daha temiz bir çevre için 572 köye 3 bin 200 adet çöp konteynırın dağıtımı yapıldı.

Köylerinde artık çöpleri alınacak
Son Güncelleme :

29 Haziran 2017 - 7:00

İl Özel İdaresi tarafından alınan 10 çöp kamyonu, 1 çöp taksi, 1 vidanjör, 1 gezici sinema ve 3 bin 200 adet çöp konteynırın dağıtımı için tören düzenledi.
Yozgat Cumhuriyet meydanında düzenlenen törene Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Yozgat Valisi Kemal Yurtnaç, Yozgat Belediye Başkanı Kazım Arslan, Yozgat Milletvekilleri Yusuf Başer ve Ertuğrul Soysal, İlçe Belediye Başkanları ile çok sayıda muhtar ve vatandaş katıldı.
Programın açılış konuşmasını Yozgat Valiliği İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Muammer Yanık yaptı ve köylere dağıtımı yapılacak çöp araçları hakkında açıklamalarda bulundu. Yozgat AK Parti Milletvekili Yusuf Başer ise yapılan hizmetin önemine değinerek araçların Yozgat ve köylerine hayırlı olması temennisinde bulundu.
Yozgat Valiliği görevine atandığı ilk günlerde Adalet Bakanı Bekir Bozdağ’ın talimatıyla köylere çöp toplama aracı dağıtımı projesini planladıklarını söyleyen Yozgat Valisi Kemal Yurtnaç, “Göreve başladığımda Sayın Bakanımızla birlikte köyleri ziyaret ettik. Köylere baktık ki su havzalarında su kaynaklarında poşetler, çeşitli çöpler var. O arada Sayın Bakanımız böyle bir çalışmanın talimatını bize verdi. 2017 bütçesine biz bunu planladık. Bu arada çeşitli kaynakları oluşturduk bu kaynaklarla beraber burada 18 tane aracın il genelinde çöplerimizin toplanmasıyla ilgili görev dağılımı yaptık. Ben Yozgat İl Genel Meclisi Başkanımızı, üyelerimizi, il özel idaresi çalışanlarımızı tebrik ediyorum” dedi.
Vali Yurtnaç ayrıca çöp toplama aracı dağıtımı faaliyetiyle 41 tane işsiz vatandaşa iş verdiklerini de hatırlatarak “Bu projeyle birlikte istihdama da katkı sağlıyoruz. Bunlar yıl boyu devam edecek. 2017 yılı içerisinde sadece köylerle değil şehir içinde de 5 tane ilkokul, 3 tane lise, 1 tane de yurt yapacağız. Bunlar İl Özel İdare bütçesinden ayırdığımız kaynaklarla olacak. Önümüzdeki yıllarda İl Özel İdare bütçesini daha aktif bir şekilde kullanacağız” şeklinde konuştu.
Çöp dağıtım araçlarıyla Yozgat’ta son derece önemli olduğuna inandıkları bir hizmetin başlangıç vuruşunu yaptıklarını söyleyen Adalet Bakanı Bekir Bozdağ ise “Yozgat hamdolsun AK Parti hükümetleri döneminde pek çok alanda diğer illerle de mukayese edildiğinde, mukayesede üstünlük içerisinde pek çok eser kazandı. Hizmet aldı ve yeni bir yol ayrımına geldi. İnşallah bundan sonrada yoluna devam edecektir” dedi.
2017 yılının Yozgat açışından büyük önem arz ettiğini açıklayan Bakan Bozdağ, “İlk olarak Özel İdaremizin Yozgat’ımızın köylerine sıcak asfalt uygulamasını n Ocak 2017 tarihi itibariyle başlatmış olmasıdır. Bundan önceki yıllarda stabilize yollar, asfalt kaplama yollar ve diğer yollar üzerinde durduk ama gördük ki zaman içerisinde bu yolların bakımı daha fazla masraf gerektiriyor. Yolların standardını korumak daha zor hale geliyor. Standardı kalıcı kılacak vatandaş memnuniyetini daha ileri noktaya taşıyacak bir adım atmamız lazımdı. Sayın Valimiz Yozgat’a atandığı zaman milletvekillerimizle beraber konuştu. Yeni dönemde Yozgat’ın köylerinin yollarını sıcak asfaltla buluşturma projesini hayata geçirdi.
Onun için yeni bir asfalt trendi kuruldu. Ve 2017 de sıcak asfalt uygulamasına besmele ile başladık. Bu bir günde bitecek iş değil. Yoğunluğa, nüfusa göre ana yol oluşuna göre ve Yozgat’ın imkanlarına göre biz bunu adil bir şekilde Yozgat’ımızın bütün köylerine uzatacağız ve Yozgat’ın köyleri önümüzdeki 5-10 yıl içerisinde tamamının sıcak asfalta buluşmasını sağlayacak ve büyük bir değişimi hayata geçerceğiz” şeklinde konuştu.
2017 yılı için önemli bir gelişme de Yozgat Havaalanı olduğunu açıklayan Adalet Bakanı Bozdağ, “31 Aralık 2016 yılında Sayın Cumhurbaşkanımız ve başbakanımızın talimatlarıyla Yozgat Havaalanının YPK kararı ile yatırım programına alınmış olmasıdır. Bu da Yozgat’ımız açısında son derece önemli ve tarihi bir eserin tarihi adımı olmuştur. 2017’de de YPK kararının gereği, havaalanımızla ilgili önemli gelişmeler olacak ve Yozgat havandan dünya ile buluşma konusunda önemli bir imkana kavuşacaktır. Şimdiden bu büyük hizmetinde Yozgat’ımız için hayırlı olmasını temenni ediyorum” ifadelerine değindi.
Bakan Bozdağ sözlerini şu ifadelerle sürdürdü: “2017’de Yozgat’ımız için önemli olduğunu düşündüğümüz projelerden birisi de bugün hep beraber başlangıcını yaptığımız köylerimizin çöplerinin, şehirlerimizde il merkezimizde ve ilçe merkezlerimizde beldelerimizde olduğu gibi Özel İdare marifetiyle toplanmasıdır. Bundan sonra Yozgat’ımızın köylerinde çöp konteynırları olacak.
Çöpleri mütemadiyen toplanacak ve köylerimizdeki temizlik, şehirlerimizdeki gibi çöp açısından temin edilmiş olacaktır. Bu Türkiye bakımından da önemli bir proje. Türkiye’mizin 81 ili var. Hangisinde bütün köylerin çöpleri, şehirdeki gibi toplanan bir hizmet görüyor. Onun için köyde yaşayan aziz hemşerilerimize bu hizmetinde hayırlı olmasını diliyorum”
Bakan Bozdağ son olarak ise zaman zaman AK Parti hükümetleriyle önceki hükümetleri mukayese edenlerin olduğunu söyleyerek “Her yerde onun için diyorum ki. Bir sorun bakalım. Sıcak asfalt AK Parti ile çöp toplama, oyun parkları, kilit parke AK Parti ile geldi. Asfalt kanalizasyon AK Parti ile geldi. Yozgat’ımızın her yerinde işleri en güzel ve en iyi şekilde yapmak için hep beraber el birliği ile çalışmaya devem ediyoruz” dedi.
Düzenlenen törenin ardından ise Bakan Bozdağ, araçları inceleyerek test sürüşü yaptı.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.