""

Kozan; Az su tüketimi sağlık sorunlarına neden oluyor « Yeniufuk Gazetesi

29 Haziran 2024 - 21:17

Kozan; Az su tüketimi sağlık sorunlarına neden oluyor

Yozgat Şehir Hastanesi Başhekimi Uz. Dr. Mustafa Kozan, yaz aylarında artan sıcaklıkların sağlık sorunlarına yol açabileceğini belirterek, vatandaşları sağlıklı bir yaz geçirmek için su tüketimi konusunda uyardı.

Kozan; Az su tüketimi sağlık  sorunlarına neden oluyor
Son Güncelleme :

26 Haziran 2024 - 17:13

Başhekim Kozan, günlük olarak en az 2 ila 2,5 litre su içilmesini ve hafif, bol ve açık renkli giysiler tercih edilmesini önerdi.
İç Hastalıkları Uzmanı Başhekim Uz. Dr. Mustafa Kozan, sıcak havalarda vücudun su ihtiyacının arttığını vurgulayarak, özellikle tansiyon ve kalp rahatsızlığı bulunan kişilerin su tüketimini ihmal etmemeleri gerektiğini ifade etti. Yaz aylarında sıvı kaybının sağlık açısından risk oluşturabileceğini belirten Kozan, suyun vücutta toksik maddelerin atılmasına ve böbreklerin düzenli çalışmasına yardımcı olduğunu söyledi.
Başhekim Uz. Dr. Kozan, az su tüketiminin vücutta deri elastikiyetinin azalmasına, baş ağrısına, baş dönmesine, mide bulantısına ve düşük kan basıncına neden olabileceğini belirtti. Bu belirtiler görüldüğünde su alımının arttırılması gerektiğini vurgulayan Kozan, aksi halde ölümcül sonuçlarla karşılaşılabileceğine dikkat çekti.
Günlük su ihtiyacının karşılanmasında çay, kahve gibi içeceklerin yetersiz olduğunu ve suyun içindeki faydalı mineralleri içermediğini dile getiren Başhekim Kozan, fazla su tüketiminin de vücut için zararlı olabileceğini belirtti. Bu durumun sıvı elektrolit dengesini bozabileceğini ve özellikle kalp ve böbrek hastalarının su tüketimi konusunda doktorlarına danışmaları gerektiğini ifade etti.
Sıvı tüketiminin gün içinde dengeli şekilde dağıtılması gerektiğini ve anlık olarak fazla su içilmesinin kaçınılması gerektiğini vurgulayan Başhekim Kozani, vatandaşları sağlıklı bir yaz dönemi geçirmeleri konusunda uyardı.
/Nazife EKİCİ

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.