Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Küçük bir kıvılcım, büyük felaketlere yol açabilir

Yozgat Valiliği, yaz aylarında sıcaklıkların artmasıyla birlikte kırsal alanlarda ve yerleşim çevresinde yangın riskinin ciddi şekilde yükseldiğine dikkat çekerek vatandaşlara önemli uyarılarda bulundu.

Yozgat Valiliği, yaz aylarında sıcaklıkların artmasıyla birlikte kırsal alanlarda ve

Yapılan açıklamada, özellikle tarlalar, refüjler ve kuru otlarla kaplı alanlara atılan cam şişeler, cam kırıkları ile söndürülmemiş sigara izmaritlerinin yangınlara davetiye çıkardığı ifade edildi. Yetkililer, son günlerde meydana gelen yangınların büyük bölümünün ihmal ve dikkatsizlikten kaynaklandığını belirtti.
VALİLİK AÇIKLAMASINDA ŞU İFADELERE YER VERİLDİ:
“Ekiplerimiz zamanında müdahale ederek yangınların ormanlık alanlara sıçramasını engelliyor. Ancak her zaman bu kadar şanslı olamayabiliriz. Bir izmarit ya da cam şişe, telafisi mümkün olmayan felaketlere yol açabilir. Vatandaşlarımızdan çevre temizliğine özen göstermelerini, yangın riski taşıyan atıklar konusunda daha dikkatli olmalarını önemle rica ediyoruz.”
AYRICA, ANIZ VE KURU OT YANGINLARIYLA MÜCADELENİN SÜRDÜĞÜ BELİRTİLEREK ŞU UYARILAR YAPILDI:
“Lütfen anız, mera ve otları yakmayalım. Ormanlık alanlarda ve ekili tarım arazilerinin yakınlarında ateş yakmaktan kaçınalım. Piknik yaptıysak, ateşi tamamen söndürmeden bölgeden ayrılmayalım. Yangın riski taşıyan tüm materyalleri doğaya bırakmaktan kesinlikle kaçınalım.” / Haber Merkezi

Reklamı Geç