Cumhuriyet tarihinin en büyük sosyal konut hamlesi olan ve Çevre ve İklim Değişikliği Bakanlığı Toplu Konut İdaresi (TOKİ) tarafından hayata geçirilen “İlk Evim, İlk İş Yerim” projesi doğrultusunda inşa edilecek bin 882 konuttan 500 hak sahibi kurayla belirlendi.
Büyük Sinema Kültür ve Sanat Merkezi Salonu’nda noter huzurunda Yozgat merkez, Sorgun ve Akdağmadeni ilçelerinde yapılacak 500 konutun kurası çekildi.
Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından bir açıklama yapan Belediye Başkanı Celal Köse; “ Cumhurbaşkanımız sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın emir ve talimatları doğrultusunda Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanımızın koordinesinde Türkiye’de büyük bir İlk evim ilk iş yerim konut hamlesi başladı. Yeni yüzyılda Türkiye huzurunda mega projelerinin de bir tanesi bu projelerle de bitmiyor. Ak Parti iktidara geldikten hemen sonra savunma sanayinden sağlık sektörüne, ulaştırmadan devlet su işlerine ve pek çok alanda hep çağ atlatmaya devam ediyor ve devam edecek. Burada sizlerin Cumhurbaşkanımıza verdiğiniz destek çok önemliydi. Yozgat’ta bütün şehirlerimizden olduğu gibi bu hizmetlerden büyük bir payını almıştır. Devlet yaptırımlarımız hastanemiz, Adalet Eğitim Merkezimiz, Diyanet Eğitim Merkezimiz, Kampus Cezaevimiz diğer yatırımlarımızla birlikte Yozgat’ımız da bu yatırımlardan ziyadesiyle payını aldı. İlk Evim, İlk İşyerim projesi bizleri de heyecanlandırdı Cumhurbaşkanımız, Adalet Bakanımız, Cumhurbaşkanı Yardımcımız ve Vekillerimizin de desteği ile Yozgat’ta bin 882 konut yapılmasına karar verildi ki bu birinci etap Allah nasip ederse devamın da ikinci etaplarımız gelecek. Yozgat Merkezimizde 300 vatandaşımıza kura çekimimizi yaptık. İkini etap çalışmalarımızdan payımıza düşeni alacağız” diye konuştu.
Yozgat Valisi Ziya Polat ise; “ Bugün mutlu bir gün bin 882 konutumuzun kuralarımızın çekilişini yapacağız. Yiğitler şehri Yozgat’ımıza ve kurada ev çıkan hemşehrilerime hayırlı uğurlu olsun. Yiğitler Şehri Yozgat için yatırım yapmaya ve yatırım yapanlara destek olmaya devam edeceğiz. Cumhurbaşkanımıza, Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanımıza, Cumhurbaşkanı Yardımcımıza, Adalet Bakanımıza ve Milletvekillerimize teşekkür ediyorum” diye konuştu.
Kura çekimi Yozgat Valisi Ziya Polat, Belediye Başkanı Celal Köse, AK Parti Yozgat İl Başkanı Yusuf Başer tarafından engelli ve genç kategorisi ile başladı.
Salonun dolup taştığı kura çekilişinde hak sahipleri, sevinçlerini yakınlarıyla paylaştı. Hak sahipleri ilk kez ev sahibi olma heyecanı yaşandı.
Kura çekimlerini heyecanla beklediklerini söyleyen vatandaşlardan Serol Bali, “Kendi evim yoktu, kuraya yazıldım, bir ev ümidi ile bekliyorum. Umarım isteyene çıkar, kimse ümidini yitirmesin biz de bir ev sahibi olmak için bekliyoruz. Heyecanlıyız, devletimizin bize sunduğu bu imkanlardan Rabbim razı olsun. Ev hayaliyle bekliyoruz, bu heyecanla bekliyoruz.” dedi.
Vatandaşlardan Hatice Şahin ise “Evim yok, TOKİ’ye yazıldım inşallah çıkar, eşim ve çocuklarımla oturmayı istiyorum. Kirada oturuyorum, heyecanlıyım. Ev çıkmasını bekliyorum, ümitliyim. İhtiyacım var. Merakla bekliyorum.” şeklinde konuştu.
Kurada ismini görünce duyduğu mutluluğu belirten Hamide Yücel isimli vatandaş da, “Çok heyecanlıyım, hiç çıkmayacak ümidi ile gelmiştim ama çıktı. Rabbime şükür, herkese nasip etsin. İlk evim olacak, kendi adıma çıktı daha önce kiradaydım. Oğlumu aradım söyledim çok sevindi, oğlum da genç kategorisinden yazılmıştı.” ifadelerine yer verdi.
Yozgat merkez, Sorgun ve Akdağmadeni ilçelerinin kura çekiminin ardından bin 382 konutun hak sahipleri de yarın çekilecek kura ile belli olacak.









