Kurban Bayramı’nda kurban etlerinin parçalanması, kıyma çekimi et ve et ürünleri işleten ruhsatlı işyerleri tarafından yapılacak. Yozgat’ta kasaplık yapan Nuri Demir, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından valilik aracılığıyla tüm kasaplara bilgilendirme yazısının gönderildiğini söyleyerek “Vatandaşların hijyenik ve sağlıklı bir şekilde kurban etlerini tüketmeleri ve halk sağlığının korunması amacıyla etlerin parçalanması ve kıyma çekimleri, et ve et ürünleri işleten ruhsatlı işyerleri tarafından yapılacak” dedi. Kurban Bayramı’nda denetimlerin sıklaşacağını da dile getiren Demir, ilgili kurum ve kuruluşların ruhsatsız ve hijyensiz olarak bu işi yapan kişilere ceza uygulayacağını söyledi. Bu konuda vatandaşların kendi sağlıkları için hassas davranmaları gerektiğini dile getiren Demir, sağlık koşullarının uygun olmadığı ve ruhsatsız yerlerde kesim yapıldığında vatandaşların durumu yetkililere bildirmeleri gerektiğini ifade etti.