""

Kurban Bayramı’nda hijyen denetimi artacak « Yeniufuk Gazetesi

25 Nisan 2024 - 06:43

Kurban Bayramı’nda hijyen denetimi artacak

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’nın Kurban Bayramı’nda, sokaklarda et parçalamayı ve kıyma çekmeyi yasakladığını hatırlatan kasap Nuri Demir, ruhsatı olmayan yerlerde et kesme ve parçalama işleminin yapılmayacağını söyledi.

Kurban Bayramı’nda  hijyen denetimi artacak
Son Güncelleme :

24 Ağustos 2017 - 7:00

Kurban Bayramı’nda kurban etlerinin parçalanması, kıyma çekimi et ve et ürünleri işleten ruhsatlı işyerleri tarafından yapılacak. Yozgat’ta kasaplık yapan Nuri Demir, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından valilik aracılığıyla tüm kasaplara bilgilendirme yazısının gönderildiğini söyleyerek “Vatandaşların hijyenik ve sağlıklı bir şekilde kurban etlerini tüketmeleri ve halk sağlığının korunması amacıyla etlerin parçalanması ve kıyma çekimleri, et ve et ürünleri işleten ruhsatlı işyerleri tarafından yapılacak” dedi. Kurban Bayramı’nda denetimlerin sıklaşacağını da dile getiren Demir, ilgili kurum ve kuruluşların ruhsatsız ve hijyensiz olarak bu işi yapan kişilere ceza uygulayacağını söyledi. Bu konuda vatandaşların kendi sağlıkları için hassas davranmaları gerektiğini dile getiren Demir, sağlık koşullarının uygun olmadığı ve ruhsatsız yerlerde kesim yapıldığında vatandaşların durumu yetkililere bildirmeleri gerektiğini ifade etti.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.