""

Kurban kesim alanları dışında kesim yapanlara 227 TL ceza yazılacak « Yeniufuk Gazetesi

29 Mart 2024 - 11:20

Kurban kesim alanları dışında kesim yapanlara 227 TL ceza yazılacak

Yozgat Belediyesi Zabıta Müdürü Musa Baran, Yozgat’ta kurban kesim alanları dışında kurban kesenlere ceza işlemi uygulanacağını söyledi.

Kurban kesim alanları dışında  kesim yapanlara 227 TL ceza yazılacak
Son Güncelleme :

25 Ağustos 2017 - 7:00

Kurban kesiminde dikkat edilmesi gereken hususlar ve uyulması gereken kuralları içeren bir açıklama yapan Zabıta Müdürü Musa Baran, kesime uygun alanlarda gerekli önlemleri almayanlara kabahatler kanununun 32. maddesine göre 227 TL para cezası uygulanacağını belirtti.
Kurban Kesebilmek İçin
Kurban kesim yerlerinde kasaplık sertifikası olan kasaplar tarafından kesim yapılması gerektiğine vurgu yapan Baran, “ Bayram süresince, kurbanların belirlenen şartlara uygun olarak kesilip kesilmediği, temizlik, sağlık ve dini kurallara uyulup uyulmadığı konusunda denetim yapmak üzere Belediye Başkanlığı, Halk Sağlığı İl Müdürlüğü, Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü tarafından kurban kesim yerlerinde denetim yapılacaktır. Kendi bahçesinde, kendi özel otoparkında kurban kesmek isteyenler sağlık, çevre ve temizlik şartlarına uymak kaydıyla kesebileceklerdir. Umuma açık yerlerde, parklarda, caddelerde, meydanlarda ve sokaklarda kurban kesimi yapılmayacaktır. Şahıslara ait bahçelerde müsait yerlerin bulunması halinde, buralarda kurban kesilebilecektir. Ancak; kesim yapılacak zeminin sızdırmazlığı sağlamalı, beton vb. malzemeli zeminler seçilmelidir. Kesimden çıkan işkembe ve sindirim kanalı içeriği gibi atıklar, yine sızdırmaz torbalarda toplanarak uzaklaştırılmalıdır. Kurban kesimlerinden kaynaklanan atıklar ve kan herhangi bir su kaynağına boşaltılmamalıdır.
Usulüne uygun olarak yüzülen kurban derilerinin taşınması kan sızmayacak şekilde yapılmalı, usulüne uygun olarak tuzlanmalı ve yetkili kurum ve kuruluşlara teslim edilmelidir. Kurban kesim yerleri, kan izi kalmayacak şekilde temizlenmeli, gerekli olduğunda kireçlenmelidir” diye konuştu.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.