""

Kurbanlar ‘Yıkmatik’ ile kolay yıkılacak « Yeniufuk Gazetesi

29 Mart 2024 - 12:54

Kurbanlar ‘Yıkmatik’ ile kolay yıkılacak

Yozgat’ta Kurban Bayramı’na sayılı günler kala kurbanlık kesiminde kolaylık sağlayan ‘Yıkmatik’ vatandaştan ilgi görüyor.

Kurbanlar ‘Yıkmatik’  ile kolay yıkılacak
Son Güncelleme :

28 Ağustos 2017 - 7:00

Kurban Bayramı’nda vatandaşların ilgi gösterdiği aparatlardan biri de ‘Yıkmatik’ oldu. Yozgat esnafı, özellikle büyükbaş hayvanların yıkmatik sayesinde kolayca devrildiğini ve hayvanın eziyet çektirilmeden kurban edildiğini ifade etti.
Yıkmatiğin vatandaşa büyük kolaylık sağladığını söyleyen esnaf Kadir Sarı,”Yıkmatik kullanımı gayet basit ve pratik. Yıkmatiğin 3 ayrı kordonu önce kurban edilecek hayvanın ayaklarına sıra ile bağlanıyor. Karşılıklı olarak diğer halatların çekilmesiyle kurbanlık hayvanın ayakları birbirine yaklaşarak bir noktada birleşmeye başlıyor. Ayakları birleşen kurbanlık dengesini kaybedip yere düşüyor ve ardından kesim aşamasına geçiliyor.
Yıkmatiğin fiyatı 15 lira. Satışlarımız yeni başlasa da vatandaş yoğun ilgi gösteriyor. Bayram yaklaştıkça talebin daha da artacağını düşünüyorum” dedi.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.