""

Kurbanlık hayvan sevkiyatlarına sıkı denetim « Yeniufuk Gazetesi

28 Mart 2024 - 21:13

Kurbanlık hayvan sevkiyatlarına sıkı denetim

Sorgun Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ve İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleri yaklaşan Kurban Bayramı öncesinde doğu illerinden batı illerine yapılan kurbanlık hayvan sevkiyatlarında kamyon ve tırları durdurarak evrakları denetliyor.

Kurbanlık hayvan sevkiyatlarına sıkı denetim
Son Güncelleme :

21 Ağustos 2017 - 7:00

Kurban Bayramı’nın yaklaşmasıyla birlikte doğu illerinden batı illerine kurbanlık hayvan sevkiyatları sürerken, hayvan yüklü tır ve kamyonları durduran jandarma ekipleri, Sorgun İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ekipleri ile birlikte gerekli kontrolleri yaptıktan sonra araçların geçişine izin veriyor. Kontrollerde sevk için hazırlanan belgelerde eksik olan kurbanlık hayvanların sevkine ve pazara girişlerine izin verilmediğini söyleyen Sorgun ilçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Yusuf Canbolat,”Müdürlüğümüz ile İlçe Jandarma Komutanlığı ile ortak düzenlediğimiz denetimlerle doğu bölgesinden büyük şehirlere kurbanlık hayvan sevkiyatlarını kontrol altında tutuyoruz. Kurban pazarında yürütülen hayvan denetimlerinde vatandaşların aldığı hayvanların yaş ve sağlık kontrolü yapılırken vatandaşlara ücretsiz kurban kitapçığı dağıtıyoruz. Aynı zamanda cep telefonu için hazırlanan HAYSAG uygulamasıyla kurbanlık hayvanların yaş kontrolünü nasıl yapacaklarını gösteriyoruz” dedi.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.