""

Kurduğu ceviz bahçesinde siparişlere yetişemiyor « Yeniufuk Gazetesi

18 Nisan 2024 - 19:55

Kurduğu ceviz bahçesinde siparişlere yetişemiyor

Yozgat’ın Çekerek  ilçesine bağlı Alıçlı Köyünde yaşayan Osman Akyol, 15 dönümlük arazisinde yılda ürettiği 6 ton cevizle siparişlere yetişemiyor.

Kurduğu ceviz bahçesinde siparişlere yetişemiyor
Son Güncelleme :

13 Ekim 2021 - 17:17

Yozgat’ın Çekerek  ilçesine bağlı Alıçlı Köyünde yaşayan Osman Akyol, 15 dönümlük arazisinde yılda ürettiği 6 ton cevizle siparişlere yetişemiyor.

Ankara’dan 2012 yılında kendi köyü Alıçlı Köyün dönen ve  kendi imkanlarıyla 15 dönümlük arazisine 2 bin ceviz fidanı diktiğini belirten  Osman Akyol yılda 6 ton civarında ürün elde ettiğini belirtti.

MÜŞTERİLERİNE SİPARİŞLERİ KARGO İLE GÖNDERİYOR

Şehir dışından siparişleri internet yoluyla alan Akyol, müşterilerine cevizleri kargo ile gönderdiğini söyledi.

Ankara’dan köyüne kesin dönüş yapan Akyol, cevizlerin kilosunu 30 liraya satıyor.

Köyünde 11 yıldır ceviz üretimi yapan Akyol, “2012 yılında 2 bin ağaçla ceviz çiftliği kurarak bu işe başladım. 11 yıldır üretim yapıyorum, 3 cins ceviz diktim. 3-4 yıldır da iyi verim alıyorum, ağaç başı 25 kilo mahsul alıyoruz. Senede 5-6 ton ceviz alıyoruz. Bu işten memnunum. Ankara’da ikamet etmekteydim ama köyüme bu çiftliği kurdum, 150 dönüm arazi üzerine kurulu ceviz çiftliğim var. Damla sulama sistemi ile üretim yapıyorum. Bu sene de kilo fiyatını 30 liradan veriyoruz. Herkesin köyüne gelip bu işleri yapmalarını istiyorum, cevizlerimiz doğal, organiktir. Siparişleri de internet yoluyla alıyor, şehir dışına kargo ile yolluyoruz.”diye konuştu. Yusuf BAĞCI

 

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.