""

Kuşak Güreşi Türkiye Şampiyonası başladı « Yeniufuk Gazetesi

18 Ekim 2024 - 08:24

Kuşak Güreşi Türkiye Şampiyonası başladı

Yozgat’ta düzenlenen Büyük Kadınlar ve Büyük Erkekler Kuşak Güreşi Türkiye Şampiyonası, Rıza Kayaalp Spor Salonu’nda başladı. Türkiye Geleneksel Güreşler Federasyonu’nun 2024 faaliyet programında yer alan turnuvaya, 40 ilden 120 kulüp ve 350 sporcu katılım sağladı.

Kuşak Güreşi Türkiye Şampiyonası başladı
Son Güncelleme :

09 Ekim 2024 - 17:24

Yozgat Gençlik ve Spor İl Müdürü Şahin Şopur, turnuvayla ilgili yaptığı açıklamada, müsabakaların iki minderde 25 hakemin görev almasıyla gerçekleştirileceğini belirtti. Turnuvanın ilk gününde eleme seanslarının yapılacağını, açılış programının ise 10 Ekim Rızakayaalp Spor Salonunda saat 12.00’de gerçekleşeceğini aktardı. Yarı finaller ve finallerin ardından ödül töreniyle şampiyona sona erecek.
“YOZGAT, PEHLİVANLAR DİYARINA YAKIŞIR BİR ORGANİZASYONA EV SAHİPLİĞİ YAPIYOR”
Şopur, geleneksel Türk güreşlerinin uzun yıllardır geri planda kaldığını ifade ederek, Türkiye Geleneksel Güreşler Federasyonu’nun 2022 yılında kurulmasıyla bu güreşlerin yeniden canlandığını vurguladı. Kuşak güreşi, yağlı güreş, kara kucak ve şalvar güreşi gibi dalların yeniden gündeme geldiğini hatırlatarak, federasyonun kurulmasında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın katkılarına teşekkür etti.
Yeni görevine Yozgat’ta başladığını dile getiren Şopur, şehrin spor turizmine katkı sağlamak amacıyla bu tür organizasyonların devam edeceğini söyledi. Yozgat’ın Celal Atik ve Rıza Kayaalp gibi şampiyon pehlivanların memleketi olduğuna dikkat çeken Şopur, “Bu şampiyona, Yozgat’ımıza hem sportif bir hareketlilik kazandıracak hem de esnafımıza ve şehre sinerji getirecektir” dedi.
ULUSLAR ARASI OLMAK İÇİN ÖNEMLİ BİR ADIM
Turnuvada birinci olacak sporcuların Ocak ayında yapılacak olan Avrupa ve Dünya Kuşak Güreşi Şampiyonalarına katılmaya hak kazanacağını belirten Şopur, Türkiye’nin tüm branşlarla Dünya Güreş Birliği’ne (UVV) üye olduğunu hatırlattı. Bu bağlamda, Yozgat’taki turnuvada başarılı olan güreşçilerin uluslararası platformda Türkiye’yi temsil edeceğini dile getirdi.
Şopur, Yozgat’ın spor turizmi açısından önemli bir potansiyele sahip olduğunu ve ilerleyen günlerde diğer güreş branşlarının da şampiyonalarını şehre kazandırmayı hedeflediklerini sözlerine ekledi.
/Osman Tolga YILMAZ

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.