""

Kuşak Güreşi Türkiye Şampiyonası sona erdi « Yeniufuk Gazetesi

18 Ekim 2024 - 08:22

Kuşak Güreşi Türkiye Şampiyonası sona erdi

Yozgat’ta düzenlenen Kuşak Güreşi Büyükler Türkiye Şampiyonası büyük bir katılımla tamamlandı.

Kuşak Güreşi Türkiye Şampiyonası sona erdi
Son Güncelleme :

10 Ekim 2024 - 23:34

40 ilden gelen 120 kulüp ve 350 sporcunun katılımıyla gerçekleştirilen şampiyonaya Yozgat Valisi Mehmet Ali Özkan, Türkiye Geleneksel Güreşler Federasyonu Başkanı İbrahim Türkiş, Yozgat Gençlik ve Spor İl Müdürü Şahin Hopur, Milli Güreşçilerimiz Taha Akgül, Rıza Kayaalp, il protokolü ve vatandaşlar katıldı.
MEHMET ALİ ÖZKAN: “YOZGAT’IMIZDA GÜREŞİN MERKEZİ OLACAĞIZ”
Yozgat Valisi Mehmet Ali Özkan, programda yaptığı konuşmada, Yozgat’ta spor ve kültürel faaliyetlerin hızla devam ettiğini belirtti. Vali Özkan, “Yozgat’ımızda, Bozok Yaylası’nda, Türkiye Yüzyılı hedefinde her geçen gün bir hizmeti Yozgat’ımıza kazandırıyoruz. Bugün gençlerimizle bilim ve spor etkinliklerinde buluştuk. Yarın ise ‘Türkiye’nin ortasında Yozgat’ta güreş var’ diyerek yolumuza devam edeceğiz.” dedi.
İBRAHİM TÜRKİŞ: “KUŞAK GÜREŞİ ULUSLARARASI ARENADA YER ALACAK”
Türkiye Geleneksel Güreşler Federasyonu Başkanı İbrahim Türkiş, Kuşak Güreşi Büyükler Türkiye Şampiyonası’nın Yozgat’ta düzenlenmesinden memnun olduklarını ifade ederek, “2022 yılında kurulmuş genç ve yeni bir federasyonuz, altı branşımız var. Bu branşlardan biri de kuşak güreşi. Bu yıl Türkiye Şampiyonası’nı Yozgat’ta yapmaktan büyük mutluluk duyuyoruz. Katkılarından dolayı başta valimiz ve gençlik spor il müdürümüz olmak üzere tüm Yozgat halkına teşekkür ederim.” dedi.
Türkiş, gelecek yıllarda daha büyük organizasyonlar düzenlemeyi hedeflediklerini belirterek, “Bu sene hafta içi olmasından kaynaklı olarak arzu ettiğimiz kalabalıkta izleyici yoktu, gençlerimizin çoğu okulda. Bir dahaki sefer organizasyonu cumartesi ve pazar gününe planlayarak izleyici sayısını artırmayı hedefliyoruz. 40 ilden 120 kulüp ve 450 sporcu katılım sağladı. Bu, kuşak güreşi için bugüne kadar görülmüş en yüksek rakamdır.” ifadelerini kullandı.
Kuşak güreşinin uluslararası alanda daha fazla tanıtılması için çalıştıklarını da söyleyen Türkiş, “Bu yıl itibariyle Dünya Güreş Birliği’nin üyesi olduk. Kuşak güreşinin uluslararası bir branş haline gelmesi için mücadelemizi sürdüreceğiz.” dedi. Ayrıca, kuşak güreşi branşındaki sporcuların uluslararası düzeyde Türkiye’yi temsil etmelerini sağlamayı amaçladıklarını vurguladı.
ŞAHİN HOPUR: YOZGAT’IMIZI SPOR ŞEHRİNE ÇEVİRECEĞİZ”
Yozgat Gençlik ve Spor İl Müdürü Şahin Hopur, yaptığı konuşmada şampiyonanın Yozgat’ta düzenlenmesinden duyduğu mutluluğu dile getirdi. Hopur, “2024 yılı federasyon faaliyetlerinde bulunan büyük kadınlar ve erkekler kuşak güreşi Türkiye Şampiyonası’nı, çok kıymetli valimiz ve federasyon başkanımızın katkılarıyla yiğitler diyarı Yozgat’ımızda yapmaktan büyük mutluluk duyuyorum. İnşallah ileriki günlerde farklı branşlarda da Türkiye şampiyonalarını ve uluslararası organizasyonları Yozgat’a getireceğiz. Yozgat’ı bir spor şehrine çevirmek için çalışıyoruz.” ifadelerini kullandı.
Hopur, sporun her branşında faaliyetler yürüttüklerini belirterek, “Gerek üniversite yurtlarımızda, gerek milli eğitimimizle okullarımızda, gerekse gençlik merkezlerimizde tüm branşları faaliyete geçirip, gençlerimizle inşallah bir spor şehri olmaya gayret edeceğiz.” dedi.
ŞAMPİYONA SONUÇLARI
Erkekler ve kadınlar kategorilerinde farklı kilolarda yapılan müsabakalarda dereceye giren sporcular şu şekilde oldu:
ERKEKLER 55 KİLODA:
Halil Gökdeniz
Batın Buğra Akpınar
Ertuğrul Ahmet Nizam
Hamza Esat Kutlu
ERKEKLER 60 KİLODA:
Mehmet Yüce
Ali Osman Aydemir
İsmail Ortapınar
Ahmet Erdem Ay
ERKEKLER 66 KİLODA:
Mert Kaplan
Süleyman Sefa Güler
Erdem Baki Okur
Muammer Kılınç
ERKEKLER 73 KİLODA:
Cebrail Bolat
Mehmet Fethi Akbayır
Musa Karakoç
Emir Öz
ERKEKLER 81 KİLODA:
Umut Özcan Sucu
Ömer Faruk Çayır
Batuhan Böke
Muhammet Fırat
Mutanoğlu
ERKEKLER 90 KİLODA:
Muharrem Alperen
Arslan
Arda Aydın
Yemliha Kayan
Muzaffer Buğra Sezen
ERKEKLER 100 KİLODA:
Mehmet Emin Demir
Ebubekir Sıddık Öcal
Mikail Zoloğlu
Samet Şafak
ERKEKLER +100
KİLODA:
Cihan Ayberk Tiyek
Emrullah Oduncu
Mehmet Emin Çolakçivi
Muhammet Enes
Bandırma
KADINLAR 44 KİLODA:
Nesrin Çetin
Asena Ekinci
Rabia Kürşat
Tuana Coşkun
KADINLAR 48 KİLODA:
Emine İkra Candan
Ahsen Zülal Özdamar
Bedia Su Bolat
Dilan Çam
KADINLAR 52 KİLODA:
Ayşenur Özden
Sıla Şahbal
Melek Kahraman
Ayşenur Turhan
KADINLAR 57 KİLODA:
Sümeyye Çekici
Ece Apça
Ayşenaz Özdemir
Hilal Sağlam
KADINLAR 63 KİLODA:
Işıl Sinem Aydın
Elif Erdoğdu
Büşra Kürşat
Reyhan Oğuz
KADINLAR 70 KİLODA:
Zeynep İniciçerez
Çilem Çağıl
Nisa Gökçe Yörük
Öykü Acar
KADINLAR 78 KİLODA:
Merve Yurdakul
Ece Zurnacı
Ceylin Bayur
Melisa Toker
KADINLAR +78 KİLODA:
Gizem Coşkun
Ervanur Sakallı
Aliye Demir
Sinem Akman
/Osman Tolga Yılmaz

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.