""

Latif Altın’ı Kutluyorum « Yeniufuk Gazetesi

24 Nisan 2024 - 01:01

Latif Altın’ı Kutluyorum

Latif Altın’ı Kutluyorum
Son Güncelleme :

11 Mayıs 2022 - 17:29

Yozgat Esnaf ve Sanatkarlar Odalar Birliğine bağlı esnaf odalarında seçim sürecinin tamamlanmasından sonra Birlik başkanlığı 2022 yılı olağan genel kurul toplantısı dün yapıldı.

2014 yılından bugüne ESOB Başkanlığı görevini başarılı bir şekilde yürüten Latif Altın, tüm oda başkanlarından altığı destek ile bir seçim sürecini tamamladı.

Birlik Başkanı Latif Altın’ı kutlamamın nedenini üç başlık altında anlatayım:

Bir, 2014 yılından bu yana Birliğe bağlı odalarda yardımlaşma, dayanışma ve ahenk içerisinde çalışma ortamını sağladı. Her odaya eşit mesafede bir anlayış ile imkanları eşit olarak kullandırmakta hassasiyetinden asla taviz vermedi.

İki, yukarıda saydıklarıma ilave olarak, merkez ve ilçelerde bulunan odalar arasında birlik ve beraberlik ve ayrışma yapmadan, kaynaşma görevini başarı ile yürütmeye devam ediyor.

Üç, 2014 yılında başkanlığa geldikten sonra bildiğim kadarıyla işten ayrılan iki personelin yüklü miktardaki tazminatını ödedi. Yozgat Esnaf ve Sanatkârlar Odalar Birliğinin kendine ait bir bina satın alarak, kuruluşun mülk edinmesine vesile oldu.

Takip ettiğim ve gözlemlerime göre 2014 ile 2022 yılları arasında 8 yıl içerisinde Yozgat Esnaf ve Sanatkârlar Odalar Birliği kurumsal bir yapıya kavuşarak, üyelerine teknolojinin de nimetlerini sunan bir yapıyla kentin lokomotif en önemli sivil toplum kuruluşu haline geldi.

Kaleme aldığım daha önceki yazılarımda da ifade ettiğim üzere Yozgat’ın bir bütün olarak, sosyal, ekonomik, iktisadi, kültürel, zanaat ve sanatkar yönünden gelişmesi ve kalkınmasının en önemli gücü STK’lardır.

Bu bağlamda Yozgat Esnaf ve Sanatkârlar Odalar Birlik başkanı Latif Altın ve yönetim kurulu, üstlenmiş oldukları sorumlulukla yeni dönemde, birlik ve beraberlik içerisinde il ve ilçelerimizdeki meslek kuruluşlarının kendini yenilemesi, geliştirmek bakımından öncülük edecekleri yeni dönemde ağır bir sorumluluk almışlardır.

Demem o ki, şehirlerin gelişmesi ve kalkınması ekonominin lokomotifi olan esnaf ve sanatkarların güçlü ve zenginliği ile orantılıdır. Bir kentte esnaf ne kadar zenginse o şehir aynı orantıda zengindir.

Dün yapılan Birlik başkanlığı 2022 yılı olağan genel kurul toplantısında yeniden güven tazeleyen Latif Altın ve yönetim kuruluna başarılar diliyor, bir hususa dikkat çekerek, sohbeti sonlandırayım istiyorum.

Birlik olarak yeni dönemde bünyesindeki bütün odaları aynı çatı altında hizmet verecek, bir yapının kurulması bugüne kadar yapılan hizmetleri kalıcı olduğu kadar verimli ve daha kaliteli bir noktaya taşıyacaktır. Bu çalışmanın da yine Latif Başkan aracılığı ile olacağı muhakkaktır.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.