""

Lekesiz: 15 Temmuz’da milletimiz bir işgal girişimi yaşamıştır « Yeniufuk Gazetesi

25 Nisan 2024 - 02:54

Lekesiz: 15 Temmuz’da milletimiz bir işgal girişimi yaşamıştır

AK Parti Yozgat İl Başkanı Harun Lekesiz, Ülkesi için milleti için mücadelesini, “ölürsem şehit, kalırsam gazi” anlayışıyla veren bir milleti yolundandan döndürecek bir silahın daha icat edilmediğini belirterek, “15 Temmuz’da milli iradeyi yok sayarak, Demokrasinin ve Cumhuriyetimizin tüm kazanımlarını ortadan kaldırmayı hedefleyen bir darbe hatta bir işgal girişimini ne yazık ki aziz milletimiz yaşamıştır.”dedi.

Lekesiz: 15 Temmuz’da milletimiz  bir işgal girişimi yaşamıştır
Son Güncelleme :

15 Temmuz 2017 - 7:00

AK Parti İl Başkanı Harun Lekesiz, yaptığı yazılı açıklamada, 15 Temmuz FETÖ Darbe girişimine, aziz milletin yiğitçe mertçe karşı durduğunu milletin, huzuruna, barış ve kardeşliğine kasteden, tuzak kuranlara hiçbir zaman fırsat vermediğini ifade etti.
Lekesiz, şunları kaydetti: “Ülke ve millet olarak, terörün, terör örgütlerinin, teröristlerin ve elbette onların arkalarındaki güçlerin üstesinden gelecektir. Mücadelesini, “ölürsem şehit, kalırsam gazi” anlayışıyla veren bir milleti yolundandan döndürecek bir silah daha icat edilmemiştir. 15 Temmuz 2016 tarihinde milli iradeyi yok sayarak, Demokrasinin ve Cumhuriyetimizin tüm kazanımlarını ortadan kaldırmayı hedefleyen bir darbe hatta bir işgal girişimini ne yazık ki aziz milletimiz yaşamıştır.
Geçmişi, askeri darbe ve sıkıyönetim uygulamalarıyla dolu ülkemizdeki bu son darbe girişimi, Türk milletinin, siyasetinden bürokrasisine ve sivil toplum örgütlerinden halk katmanlarına kadar tek yumruk olup darbecilerin önüne adeta etten bir duvar örülerek püskürtülmüş, büyük bir kahramanlık destanı yazılmıştır. Şehadet şerbetini içen çok sayıda şehitlerimiz olmuştur.”
AZİZ ŞEHİTLERİMİZİ RAHMET VE
MİNNETLE
ANIYORUZ
Şehitlere bir kez da Allah’tan rahmet dileyen Lekesiz, “İstiklal ve istikbalimiz uğrunda, canlarını din-ü devlet, mülk-ü millet uğrunda feda eden, asker ve polis şehitlerimizi Vatan için, millet için, barış için, huzur için, din için, mukaddesat için, hürriyetimiz ve geleceğimiz için can veren bütün şehitlerimizi, 15 Temmuz gecesinde canlarını milletin hukuku için siper eden, dillerinde tekbir, kulaklarında sala sesi olan, tanklara meydan okuyarak, canlarını aziz milletimize siper eden, aziz şehitlerimizi rahmetle anıyor, Şehitlerimizin bize emanet bıraktığı ailelerine, annelerimize, babalarımıza, kardeşlerimize, eşlerine ve aziz milletimize sabır ve metanet diliyoruz.”diye ifade etti.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.