""

Lekesiz: Çanakkale, bin yıllık tarihimizin teyit edildiği yerdir « Yeniufuk Gazetesi

20 Nisan 2024 - 17:27

Lekesiz: Çanakkale, bin yıllık tarihimizin teyit edildiği yerdir

AK Parti Yozgat İl Başkanı Harun Lekesiz, Bir milletin kaderini belirleyen şeyin, onun yaşadığı tarihi tecrübeler ve etkide bulunduğu geniş coğrafya olduğunu belirterek, “Çanakkale, bin yıllık tarihimizin her anına damga vuran istiklal ve istikbalimiz konusundaki kararlılığımızın, iman gücünün, çok büyük fedakarlıklarla bir kez daha teyit edildiği yerdir.”dedi.

Lekesiz: Çanakkale, bin yıllık  tarihimizin teyit edildiği yerdir
Son Güncelleme :

18 Mart 2017 - 7:00

AK Parti Yozgat İl Başkanı Harun Lekesiz, 18 Mart Şehitleri Anma ve Çanakkale Deniz Zaferinin 102.nci yıldönümü dolayısıyla yaptığı açıklamada Çanakkale Zaferinin anlam ve önemine değindi.
Lekesiz, “Bir milletin kaderini belirleyen şey, onun yaşadığı tarihi tecrübeler ve etkide bulunduğu geniş coğrafyadır. Yine bir milletin tarihte bıraktığı iz, o milletin kazandığı büyük zaferler kadar yaşadığı derin acılarla ilgilidir. Aziz milletimiz asırlardır çok engin ve derin bir coğrafyada çok köklü tarihi tecrübelerle bütün insanlara ışık saçan idealler uğruna birçok şehidimizi toprağa vermiştir. Çanakkale, bin yıllık tarihimizin her anına damga vuran istiklal ve istikbalimiz konusundaki kararlılığımızın, iman gücünün, çok büyük fedakarlıklarla bir kez daha teyit edildiği yerdir. Azmin ve imanın teknolojiye galebe çaldığı tarihte eşine çok az rastlanan bu büyük destan, namusu bildiği vatanının ve milletinin bekası için gözlerini kırpmadan canlarını vermeyi göze alan yüzbinlerce kahramanın eseridir.”dedi.
ÇANAKKALE
GEÇİLMEZ SÖZÜ
TARİHE KANLA
KAZINDI
Çanakkale sözünün tarihe kanla kazıldığını vurgulayan Lekesiz, ““Bir gül bahçesine girercesine” toprağa düşen kınalı kuzular, dünyayı kendilerine hayran bırakan mücadeleleriyle, “Çanakkale Geçilmez” sözünü, daha doğrusu bu sözün gerisindeki inancı ve kararlılığı, tarihe kanlarıyla kazımışlardır.
Aynı zamanda Çanakkale Zaferi, binlerce yıllık şanlı tarihe sahip milletimizin, son 2 asırdır yaşadığı hüsrandan silkinişinin, adeta kendi küllerinden yeniden dirilişinin sembolüdür. Milletimizin en seçkin, en yetişmiş, en verimli nesillerini feda etme pahasına Çanakkale’de fitilini tutuşturduğu ateş, kendimizde Kurtuluş Savaşını verecek gücü bulmamız ve yeni devletimizi kurmamızla sonuçlanmıştır. Çanakkale Zaferi, Türkiye’nin kararlı ve onurlu medeniyet yürüyüşünün en önemli ilham kaynaklarından biridir.
Bu vatan parçasını canı ve kanı pahasına koruyan Seyit Onbaşıları, Kınalı Hasanları, Saka Hüseyinleri ve vatan toprağı için gözünü kırpmadan kendini siper eden tüm şehitlerimizi, Adalet ve Kalkınma Partisi Yozgat İl Teşkilatı olarak, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere aziz şehitlerimizi, rahmetle, kahraman gazilerimizi bir kez daha saygı ve şükranla anıyor şanlı zaferimizin yıl dönümünü minnetle kutluyorum” diye konuştu.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.