""

LPG araç sahiplerine uyarı « Yeniufuk Gazetesi

29 Mart 2024 - 13:34

LPG araç sahiplerine uyarı

Makina Mühendisleri Odası Yozgat İl Temsilcisi Tahir Demirel, Araçların imal, tadil ve montajı hakkında yönetmelikte değişiklik yapılmasına dair yönetmeliğin 24 Haziran 2017 tarihinde yayınlandığı hatırlattı.

LPG araç sahiplerine uyarı
Son Güncelleme :

14 Eylül 2017 - 7:00

Demirel, “Bu yönetmelikle LPG sektöründe ciddi değişiklikler meydana gelmiştir. Özellikle LPG dönüşümü yapılan araçlara denetimin ortadan kaldırılmasına sebebiyet veren bu yönetmelik, LPG’li araç kullanan sürücülerin can güvenliğini riske sokmakta, bu sektörde hizmet veren firma ve mühendisleri mağdur etmektedir. Bu yönetmeliğin uygulanması ile sektör 1990’lı yıllara geri dönmüştür. Merdiven altı firmaların yaygınlaştığı, denetim ve kontrolü yapılmayan araçların yandığı bu dönemlere geri dönüş yapılması gelişen ve büyüyen ülkemizin vizyonuna uymamakta, yakın zamanda yaşanacak problemlere davetiye çıkarmaktadır.
LPG sektöründe hizmet veren üyelerimizin bu mevzuat değişikliğiyle ilgili bilgilendirilmeleri, görüş ve önerilerinin değerlendirilmesi amacıyla yapılan toplantı kapsamında bu uygulamadan bu yanlış uygulamadan biran önce vazgeçilmesi, bu sektörde çalışan firma ve mühendislerin mağdur edilmemesi, vatandaşların can ve mal güvenliğinin öncelikli olarak göz önünde bulundurulması için yetkililerin uyarılması kararlaştırılmıştır. Şehrimizde LPG dönüşümü yapılan araçların tehlike oluşturmadan trafiğe çıkabilmeleri, vatandaşlarımızın güven içerisinde araçlarını kullanabilmeleri için LPG’li araçların denetim ve kontrolü yapılmalıdır. Aksi takdirde istenilmeyen problemlerle karşılaşılması kaçınılmazdır” dedi.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.