""

Madde bağımlılığı paneli düzenlendi « Yeniufuk Gazetesi

18 Nisan 2024 - 15:07

Madde bağımlılığı paneli düzenlendi

Yozgat İl Uyuşturucu İle Mücadele 2017-2023 Stratejileri kapsamında, Madde Bağımlılığı İle Mücadele İzleme Komisyonu (MBMİK) olarak Bozok Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Konferans Salonu’nda “Seçim Senin: Özgürlük Mü? Bağımlılık mı?” konulu panel düzenlendi.

Madde bağımlılığı paneli düzenlendi
Son Güncelleme :

25 Kasım 2017 - 7:00

Panele konuşmacı olarak katılan Akdağmadeni Sağlık Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Mahmut Kılıç, madde bağımlığından korunmada; kişisel faktörler, arkadaş çevresi ve aile ilişkilerinin önemi ve de bu maddelerin üretiminden tüketime kadar sıkı bir şekilde denetlenmesi gerektiğini belirtti.
Sağlık Yüksekokulu öğretim üyesi Yrd.Doç.Dr. Gülay Yılmaz, Madde kullanımının insandaki fizyolojik etkileri ve yaptığı tahribatları, ruh sağlığını nasıl olumsuz etkilediğine ilişkin bilgi Verdi. Panelde Fen-Edebiyat Fakültesi, Sosyoloji Bölümü öğretim üyesi Yrd.Doç.Dr. Mümtaz Levent Akkol ise “Bağımlılığın temelde toplumsal yapı ile yakından ilişkili olduğu belirterek, bağımlığı destekleyen toplum yapısı ve medyanın etkileri hakkında katılımcıları bilgilendirdi.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.