Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Maharetli eller bin bir emekle hazırlıyor

Yozgat ‘ta vatandaşlar, özveriyle tarla ve bahçelerinden topladıkları domatesleri kış ayları için salça haline getirerek sofralara ulaştırıyor. Organik ve geleneksel yöntemlerle üretilen domates salçaları, ev yapımı lezzetiyle vatandaşların tercihi olmaya devam ediyor.

Yozgat ‘ta vatandaşlar, özveriyle

Günümüzde fabrikasyon ürünleri tercih etmeyen vatandaşlar, geleneksel yöntemlerle üretilen domates salçalarını tercih ediyor. Bu yöntemle üretilen salçaların organik olması, doğal lezzeti ve sağlıklı yapısı sebebiyle tercih edilen faktörler arasında yer alıyor.
Vatandaşlar topladıkları domatesleri özenle işleyerek sofralara lezzet katıyor. Temizlenip kesilen domateslerden suyu çıkarılarak elde edilen domates suyu, büyük kazanlarda odun ateşinde kaynatılarak koyulaştırılıyor. Bu süreç sonunda elde edilen özgün lezzetli domates salçaları, kavanozlara doldurulup kış mevsimi için hazırlanan kilerlere yerleştiriliyor.
Salça yapım sürecine destek olan Makine Mühendisi Tahir Demirel, evlerinde hazır salça yerine kendi emekleriyle ürettikleri domates salçasını tercih ettiklerini belirtiyor. Geleneksel yöntemlerin mirasını sürdürmeye önem veren aileler, ev yapımı domates salçasının damak zevkine katkısını vurguluyor. Haber Merkezi

Reklamı Geç