Günümüzde fabrikasyon ürünleri tercih etmeyen vatandaşlar, geleneksel yöntemlerle üretilen domates salçalarını tercih ediyor. Bu yöntemle üretilen salçaların organik olması, doğal lezzeti ve sağlıklı yapısı sebebiyle tercih edilen faktörler arasında yer alıyor.
Vatandaşlar topladıkları domatesleri özenle işleyerek sofralara lezzet katıyor. Temizlenip kesilen domateslerden suyu çıkarılarak elde edilen domates suyu, büyük kazanlarda odun ateşinde kaynatılarak koyulaştırılıyor. Bu süreç sonunda elde edilen özgün lezzetli domates salçaları, kavanozlara doldurulup kış mevsimi için hazırlanan kilerlere yerleştiriliyor.
Salça yapım sürecine destek olan Makine Mühendisi Tahir Demirel, evlerinde hazır salça yerine kendi emekleriyle ürettikleri domates salçasını tercih ettiklerini belirtiyor. Geleneksel yöntemlerin mirasını sürdürmeye önem veren aileler, ev yapımı domates salçasının damak zevkine katkısını vurguluyor. Haber Merkezi
Maharetli eller bin bir emekle hazırlıyor
Yozgat ‘ta vatandaşlar, özveriyle tarla ve bahçelerinden topladıkları domatesleri kış ayları için salça haline getirerek sofralara ulaştırıyor. Organik ve geleneksel yöntemlerle üretilen domates salçaları, ev yapımı lezzetiyle vatandaşların tercihi olmaya devam ediyor.