Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

MALİKLER ARASI ANLAŞMA TUTANAĞI

Medrese Mah. Lise Cad.No:1 Kat:1 Merkez/YOZGAT adresinde, 02.03.2026 tarihinde aşağıda

Medrese Mah. Lise Cad.No:1 Kat:1 Merkez/YOZGAT adresinde, 02.03.2026 tarihinde aşağıda belirtilen kararları almak için toplanmış bulunmaktayız. Aşağınohutlu Mah. adresinde bulunan ve tapuda 2650 ada, 1 Nolu parsel üzerinde bulunan binamıza Lisanslı Firmaya Risk Yapı Tespit Raporu düzenlenmiş olup ve söz konusu yapılar riskli yapı kapsamına alınmıştır.
Arsanın 1935,35 m2 hissesine sahip malik RASİM DEMİRKAPAK : DURAK Oğlu-NEVALE ELMALI : NURETTİN Kızı- FERZAN RABİA DEMİRKAPAK : ATİK Kızı-BURAK DEMİRKAPAK : RASİM Oğlu-RIFKI DEMİRKAPAK : ATİK Oğlu-HATİCE SUNGUR : HULUSİ Kızı-NURAY SADE : ATİK Kızı-MEHMET KARSLIOĞLU : NURİ Oğlu-SALİH KARSLIOĞLU : NURİ Oğlu-SÜLEYMAN KARSLIOĞLU : NURİ Oğlu-ALİ KARSLIOĞLU : NURİ Oğlu-ŞERİFE DEMİRKAPAK : ATİK Kızı-NURTEN ÖCAL : ATİK Kızı -FERMUDE DUMAN : DURAK Kızı-GÜRBÜZ SUNGUR : HULUSİ Oğlu-MİKAİL SUNGUR : HULUSİ Oğlu-YALÇIN GÖRGEÇ : DURAK Oğlu-MERYEM GÜLCÜK : ETHEM Kızı-FETHİYE DEMİRBİLEK : ETHEM Kızı-HİDAYET VARÇIN : ETHEM Oğlu-EYUP KARSLIOĞLU : NURİ Oğlu-GÜLÜSTAN ÇELİK : ALİ OSMAN Kızı toplantıya katılmış, malik MUSTAFA ÇİMRİN : İSMAİL Oğlu-FERMUDE DUMAN : DURAK Kızı-KEREM BOLATASLAN : MUSTAFA Oğlu-YAŞAR BOLATASLAN : MEHMET Oğlu-MEHMET BOLATASLAN : MUSTAFA Oğlu-SİNEM BOLATASLAN : MUSTAFA Kızı-YOZGAT BELEDİYESİ-ALİ OSMAN ÇELİK : AHMET Oğlu 567,52 m2 sahip toplantıya katılmamış veya imzadan imtina etmişlerdir.
Toplantı Sonucunda Alınan Karalar ise;
Arsada yeni inşaat yapılması hususunda karar almışlardır.
Arsada yapılacak olan yeni inşaatın Müteahhit olarak Hisar Group Gayrimenkul İnş.San.ve Tic.Ltd.Şti tarafından yapılmasına karar verilmiş olup söz konusu firma ile 1,7 emsal ve 0,3 oran olmak kaydı ile müteahhit firma ile %30 oranında anlaşmalar sağlanmıştır. İleriki tarihte belediye imarda oluşabilecek lehde ve aleyhte olan değişiklikler her iki tarafa da yansıtılacaktır.
Arsada hisse sahibi olan ve toplantıya katılmayan mirasçılar ile de anlaşma sağlanamadığından bu hissedarlara ait arsa hisselerinin; Hisseleri oranında paydaşların salt çoğunluğu ile alınan karara katılmayan maliklerin arsa payları; 15/A maddesinde belirtilen usule göre, açık artırma usulü ile satılmasına.
6306 sayılı kanun gereği yasal, salt çoğunluğu (1252,43m2)‘u, 1935,35 m2 oranında sağladığı için hisse sahipleri tarafından alınan kararlar, maliklere ve çoğunluk kararına iştirak etmeyen tüm hak sahiplerine 02.03.2026 tarihlinde Mahalle Muhtarlığında on beş gün süre ile ilan etmek suretiyle muhtarlığa bildirmesine ve Samsun Basın İlan Kurumunda ilan edilmesine.
Sermaye Piyasası Kuruluna kayıtlı olarak faaliyet gösteren Haydar KARATAŞ değerleme kuruluşu tarafından Arsa değerlendirme raporu 09.02.2026 tarihinde yaptırılmış olup hissedarların m2 oranları ve hisse değerleri hususunda raporda belirtildiği şekilde bilgilendirme yapılmış olup, raporun tamamı görülmek istenmesi durumunda (05495006601) nolu telefondan ulaşım sağlanıp rapor temini yapılabilir.
6306 SAYILI KANUNUN UYGULAMA YÖNETMELİĞİ’nin “MADDE 15/A ve (4) Müdürlük veya İdare, satışın yapılacağı yeri ve zamanı, hisseleri oranında salt çoğunlukla anlaşan maliklere veya kendisinin de malik olması şartıyla bu maliklerin anlaştıkları müteahhide ve arsa payı satılacak maliklere, riskli yapılarda Ek-9’da yer alan tutanağı, riskli alanlar ve rezerv yapı alanlarında Ek-11’de yer alan tutanağı düzenleyerek, tapuya elektronik tebligat adresi bildirilmiş ise elektronik tebligat adresleri üzerinden, tapuya elektronik tebligat adresi bildirilmemiş ise, e-Devlet Kapısı üzerinden bildirmek ve ilgili muhtarlıkta on beş gün süre ile ilan etmek suretiyle tebliğ eder. Elektronik yolla yapılan tebligat, muhatabın elektronik adresine ulaştığı tarihi izleyen beşinci günün sonunda, e-Devlet Kapısı üzerinden bildirmek ve muhtarlıkta ilan etmek suretiyle yapılan tebligatta ise muhtarlıkta yapılan ilanın son günü yapılmış sayılır. Arsa payı satılacak maliklere tebligat, satışa izleyici olarak katılmaları maksadıyla yapılır ve bunlara tebligat yapılamamış olması veya bu maliklerin satışa izleyici olarak katılmaması satışın geçerliliğine etki etmez ve gıyaplarında yapılan satış işlemi geçerli olur. Denilmekte olup bu maddeyi uygulanması için ilgili müdürlüğe gerekli evrakların teslimine;    Kararlarına varılmıştır ve bu tutanak 2 (iki) sayfa olmak üzere 02.03.2026 tarihinde imza altına alınmıştır.

“Resmi İlanlar: www.ilan.gov.tr”de Basın: ILN02414155

Reklamı Geç