""

Manda üreticilerine yüzde 50 hibe destekli damızlık erkek manda « Yeniufuk Gazetesi

29 Mart 2024 - 15:18

Manda üreticilerine yüzde 50 hibe destekli damızlık erkek manda

Yozgat’ta hayvan üreticilerine yüzde 50 hibe destekli damızlık erkek manda kura yöntemiyle 20 üreticiye dağıtıldı. Dağıtım töreninde, sulak alanlarda beslenen, ancak aşırı sıcaktan etkilenen mandaları Vali Kemal Yurtnaç hortumla su sıkarak serinletti.

Manda üreticilerine yüzde 50 hibe  destekli damızlık erkek manda
Son Güncelleme :

04 Temmuz 2017 - 7:00

Yozgat’ta tarım ve hayvancılığı geliştirmek amacıyla yapılan çalışmalar kapsamında, İl Özel İdaresi ile Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü tarafından proje hazırlandı. Bu doğrultuda, suni tohumlama yapılamayan mandaların çoğalmasını sağlamak amacıyla 20 üreticiye yüzde 50 hibe desteği ile damızlık erkek manda verildi.
Dağıtım törenine Yozgat Valisi Kemal Yurtnaç ile birlikte il yöneticileri, daire müdürleri ve üreticiler katıldı. Tören öncesinde sürekli nemli kalması gereken ve genellikle sulak alanlarda beslenen mandalar, sıcak havadan etkilenince hortumla su sıkılarak serinletildi. Yozgat Valisi Kemal Yurtnaç’ta, tören alanında bulunan mandaları yıkayıp serinlemelerini sağladı. Daha sonra, dağıtımı yapılan mandalar kulak küpesi numaralarına göre kura çekilerek üreticilere teslim edildi.
YOZGAT’IN
VAZGEÇİLMEZ
ÖZELLİĞİ TARIM VE
HAYVANCILIKTIR
Törende konuşan Vali Kemal Yurtnaç, Yozgat’în vazgeçilmez özelliğinin tarım ve hayvancılık olduğunu belirterek, ilde tarım ve hayvancılığı geliştirmek için çalışmalar yaptıklarını söyledi. Vali Yurtnaç, “Bugün manda dağıtım töreni yapıyoruz ve bu tür projeleri önümüzdeki yıllarda artıracağız. Bu şehirde ne kadar sanayi, ekonomi, turizm desek de bu şehrin vazgeçilmez özelliği tarım ve hayvancılıktır. Biz tarım ve hayvancılığı hiçbir zaman bir tarafa bırakmayacağız. Amacımız bu insanlara ilave ek gelir temin etmek, bunlara destek vermek, gerek hayvancılık, gerekse tarımda bundan sonra desteklerimiz sürecek” dedi.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.