""

Meclis toplantısında önemli kararlar alındı « Yeniufuk Gazetesi

7 Temmuz 2024 - 12:59

Meclis toplantısında önemli kararlar alındı

Yozgat Belediyesi, Belediye Başkanı Kazım Arslan başkanlığında Temmuz ayı olağan meclis toplantısını gerçekleştirdi. Toplantıda, önemli konular ele alınarak karara bağlandı.

Meclis toplantısında önemli kararlar alındı
Son Güncelleme :

04 Temmuz 2024 - 18:37

Toplantının gündemine ilk olarak taksimetre ücretlerinin belirlenmesi konusu geldi. Yapılan görüşmeler sonucunda taksimetre ücretlerinde önemli değişiklikler yapıldı. Buna göre, açılış ücreti 35 TL olarak belirlenirken, kilometre başına ücret de 35 TL olarak tespit edildi.
İndi-bindi kısa mesafeler için belirlenen ücret 100 TL oldu. Ayrıca, 1 dakikalık bekleme süresi için 3 TL, 1 saatlik bekleme süresi için ise 180 TL ödeme yapılması kararlaştırıldı. Kısa mesafelerde taksimetre açılışının vatandaşın bulunduğu yerden başlayacağı ve uzun mesafelerde YHT hattı ve cezaevlerine indirimli ücret uygulanacağı belirtildi. Dilekçe meclis üyeleri tarafından oy birliği ile kabul edilen bu kararlar, ilçe sakinleri arasında memnuniyetle karşılandı.
Elektrik zammından dolayı suya da zam yaptıklarını belirten Başkan Arslan, “Yozgat’ımızın su sarfiyatını elektrikle sağlıyoruz. Bu kapsamda elektriğe gelen zam nedeniyle bizde suya da zam yapmak zorunda kaldık. 1-10 ton arası su tüketimi 6 liradan 12 lira, 11-20 ton arası 9 liradan 20 liraya ve 21 ton ve üzeri kullanımı 12 liradan 35 liraya çıktı.”dedi. Gündemin ikinci maddesinde ise imar tadilatları ve ilgili düzenlemeler ele alındı. Meclis üyeleri, imar tadilatlarına ilişkin detaylı bir şekilde görüş alışverişinde bulunarak, mevcut planlamaları revize etme kararı aldılar.
Toplantı sonunda Başkan Kazım Arslan, meclis üyelerine ve katılımcılara teşekkür ederek, alınan kararların ilçe ve ilçe halkı için hayırlı olmasını diledi.
/ Haber Merkezi

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.