Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Mecliste Muşalli kalesi konuşuldu

Yozgat İl Genel Meclisi Şubat ayı üçüncü toplantısı İl Genel Meclisi Başkan vekili Dursun Tuncer başkanlığında yapıldı.

Yozgat İl Genel Meclisi Şubat ayı üçüncü toplantısı İl Genel

Yozgat İl Genel Meclisi Şubat ayı üçüncü toplantısı İl Genel Meclisi Başkan vekili Dursun Tuncer başkanlığında yapıldı.
Düzenlenen meclis toplantısında Ar-Ge Komisyonu Akdağmadeni’nde bulunan tarihi Muşalli Kalesi’nin genel durumu hakkında yerinde yaptıkları incelemelere bağlı olarak hazırladıkları raporu meclise sundular.
Yapılan incelemeler sonucunda hazırlanan raporun sunumunu Komisyon Başkanı Şakir Taşdemir yaptı.
Taşdemir,”Muşalli Kalesi’nin genel durumu ile alakalı olarak araştırma yapılması, tanıtım ve kültürel açıdan ilimize ne gibi bir katkı sağlayacağı hakkında Gerekli inceleme yapılarak meclise sunulması hakkında ki önerge komisyonumuza havale edilmiştir. Komisyonumuz gerekli incelemeleri yapmıştır. İncelemeler neticesinde Muşalli Kalesi, Akdağmadeni ilçesine bağlı Muşalli Köyü’nün kuzeyinde bulunan bir tepe üzerinde kurulu ufak bir kaledir. Gıyasettin Keykavus dönemine ait bu yapı tahminen 13. YY’ın ikinci yarısında yapıldığı düşünülmektedir. Batı ve Kuzey dış duvarlarında 3 ufak burç vardır. Halen büyük bir bölümü ayakta olan kale görülmeye değerdir. Bu bölgede 2 türbe bulunmaktadır. Muşalli Kalesi’nin batısında ki iki türbeden aşağıda kalanı kubbesi yıkık türbedir. Türbe içindeki kırık mezar taşı üzerinde Kur-an’ı Kerim’in 122. Suresi yazılıdır” ifadelerini kullandı.
Komisyon Başkanı Şakir Taşdemir tarafından sunumu yapılan raporda bu bölgede detaylı kazı çalışmaları yapıldığı takdirde Yozgat Turizm’ine kazandırılabileceğinin tespit edildiği de yer aldı.

 

 

 

 

 

 

 

Reklamı Geç