""

MEMLEKETİN SORUNLARI HEP ÖTELENDİ DURDU « Yeniufuk Gazetesi

23 Nisan 2024 - 10:29

MEMLEKETİN SORUNLARI HEP ÖTELENDİ DURDU

MEMLEKETİN SORUNLARI HEP ÖTELENDİ DURDU
Son Güncelleme :

07 Mart 2017 - 7:00

 

Nedendir bilinmez ama Yozgat’ın gerçek sorunları ile gerçek manada ilgilenilmiş olsaydı, memleket bugün Çorum’un, Kayseri’nin, Kırşehir’in ve Sivas gibi komşu ilerin gölgesinde kalmaz, aralarında sıkışmazdı.

Hizmet istendiğinde her defasında topu taca atan seçilmişler, güya Atatürk hayattayken Yozgat’a ceza verdiği için hizmetler gelmediğini anlatarak avutma yolunu tercih ettiler.

Yalan ortaya çıkınca bu kez başka yolları tercih eden seçilmişler bürokrasi mazeret göstermek çabasına düştüler.

Hasılı Yozgat’ın sorunları hep ötelenir oldu. 15 yıldan beri AK Parti Hükümeti ülkeyi yönetmektedir. Bu zaman için ülke genelinde yapılan hizmetleri inkar etmek ya da görmezden gelmek elbette mümkün değildir.

Özellikle ulaşım konusunda en başarılı hükümet olarak tarihe geçecek olan Ak Parti aynı başarıyı Yozgat’ta gösterememiştir.

Daha öncede defalarca bu konu yazıldı, çizildi.

 Sebep nedir, ne hikmettir bilinmez ama Bakan ve Milletvekilleri bir Karayolları Genel Müdürlüğüne söz geçiremediler. Diğer sorunları gibi ulaşım sorunu da ötelendi, durdu.

Adalet Bakanı hemşerimiz Bekir Bozdağ yıllar sonra Basın mensupları ile düzenlenen söyleşi programına katıldı.

Bu toplantı Yozgat’ın ve Yozgatlıların sorunlarını bizzat Bakan’a birinci ağızdan anlatmak için iyi bir fırsat olmasına karşın, birkaç saat süren toplantıda huzura gelen konuları öğrendiğimde memleketin sorunlarının şimdiye kadar ötelenmesini çok görmedim.

Bu toplantıya aslında katılmayı çok isterdim ama İl dışında olmam yüzünden katılamadım. Şayet katılmış olsaydım Sayın Bakan’a sohbet sırasında şunları anlatırdım:

Yapılan onca hizmetlere rağmen Yozgat bugün halen göç veriyorsa bunun sebebi ciddi şekilde araştırma yapılmasını isteyin derdim.

-Yozgat Belediyesi ve ilçe belediyelerimiz tarafından yapılan yatırımlara kaynak temininde daha çok destek olunmasını beklerdim.

Şehir hastanesindeki özellikle doktor eksiği başta olmak üzere yol ve ulaşımda yaşanan sorunların neden şimdiye kadar tamamlanmadığını hatırlatırdım.

-Doğu İllerini kapsayan teşvik programına Yozgat’ın neden dahil edilmediğini bunun sebeplerini Yozgatlıya anlatılması gerektiğini söylerdim.

Sayın Cumhurbaşkanımız gurbetçilere çağrıda bulunarak, yatırımlarını burada yapın diyor, bu çağrıya kulak veren, Yozgat’a gelen yatırımcılara gerekli hassasiyetin gösterilmediğini anlatırdım.

-Yozgat’ın Milli Eğitim Müdürlüğü dahil birçok kurumun halen vekalet ile idare edildiğini, bu sorunların biran evvel çözülmesi gerektiğini anlatırdım.

İşsizlik, istihdam ve ekonomide ciddi darboğazlar olduğunu, ekonomik sorunların giderilmesi için dış desteğe ihtiyaç duyulduğunu söylerdim.

-Son olarak şimdiye kadar yapılan Yozgat Çalıştayları ile ilgili bir netice alınmadığını en son çalıştayda bu işleri takip edecek bir komisyon kurulması kararlaştırılmıştı, bu kararın halen uygulanmadığını, sözlerin havada kaldığını hatırlatırdım.

 

  • AK Parti tarafından düzenlenen toplantıda yaptığı konuşma sırasında sözlerinin ne anlam ifade ettiğini bilmeyen Vekil!
  • Salonda bulunan kalabalık arasında Bakan Bozdağ tarafından kendisinin görülmesi için çaba sarf eden Partili!
  • Bakanın gölgesinde kalmamak için vatandaşlar ayrı ortamlarda sohbet etmeyi tercih eden Vekil!

 

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.