""

Meslek liseli öğrencilerin büyük başarısı « Yeniufuk Gazetesi

19 Nisan 2024 - 09:49

Meslek liseli öğrencilerin büyük başarısı

Yozgat’ta eğitim-öğretime büyük katkı sağlayan Mesleki ve Teknik Anadolu Liseleri hem meslek edinme hem de üniversitelere öğrenci yerleşmedeki başarısıyla adından söz ettiriyor.

Meslek liseli öğrencilerin büyük başarısı
Son Güncelleme :

15 Kasım 2016 - 7:00

İl Milli Eğitim Müdürlüğünden yapılan açıklamada mesleki ve teknik liselerinin önce mesleki alanda yaptıkları çalışmalarla kendilerini ispat ettikleri gibi akademik anlamda da güçlü olduklarını üniversiteye yerleştirdikleri öğrencilerle gösterdiği ifade edildi.
Yapılan açıklamada, şu ifadelere yer verildi: “ 2015-2016 Eğitim-Öğretim yılında Mesleki ve Teknik Anadolu Liselerinde eğitim gören öğrencilerimizden 131 tanesi 4 yıllık fakültelere gitmeye hak kazandılar. Öğrencilerimizin kazandığı üniversiteler ve bölümler içerisinde Boğaziçi Üniversitesi Bilgisayar Öğretmenliği, Konya Selçuk Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği, Elektrik-Elektronik Mühendisliği, İktisat, Ankara Üniversitesi İlahiyat,ebelik, Uludağ Üniversitesi Hemşirelik, Atatürk Üniversitesi Tarih Öğretmenliği, Erciyes Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Öğretmenliği, Veterinerlik, Akdeniz Üniversitesi Sosyal Bilgiler Öğretmenliği gibi Türkiye’nin sayılı Üniversitelerini kazanmayı başarmışlardır. Mesleki ve Teknik Anadolu Liselerimiz kaliteli kalifiye eleman yetiştirmenin yanında akademik kariyer düşünen öğrencilerimizi üniversiteye hazırlama ve üniversiteli yapma noktasında da başarılı olduklarını bir kez daha ispatlamışlardır.”

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.