""

METİN ÖZIŞIK SİYASETE GÖZ KIRIPTI « Yeniufuk Gazetesi

29 Mart 2024 - 12:51

METİN ÖZIŞIK SİYASETE GÖZ KIRIPTI

METİN ÖZIŞIK SİYASETE GÖZ KIRIPTI
Son Güncelleme :

25 Eylül 2017 - 7:00

Bir daha aday olmayacağını basın açıklamasıyla duyuran Metin Özışık’ın Ticaret ve Sanayi Odası yönetim kurulu adına 2 dönem yaptığı başkanlık süresi Yozgat’ın siyasette en güçlü olduğu dönemlere denk geldi.

Hafızam beni yanıltmıyorsa bu dönem içinde 3 Vali, 2 Belediye Başkanı 1 Bakan, 4, 5 Milletvekili ile çalıştı!

* * * *

Atananların hemen hepsiyle çok iyi geçindiği söylenemez. Milletvekilleri dahil siyasetçilerle de zaman zaman takıştığı olmuştur. Şunu özellikle belirtmeliyim bütün bunlar şahsi bir durumdan kaynaklı değildi.

“Her yiğidin bir yoğurt yemesi vardır” Dolayısıyla Metin Özışık kendine göre doğruları olan bir yapısı vardı.

* * * *

Hasılı Ticaret ve Sanayi Odası çalışmalarına Metin Özışık bir nokta koyarken, bundan sonraki hayat serüvenine siyasette devam edecek.

Biliyorum ki; Metin Özışık göreve gelirken Yozgat’ın bir fotoğrafını çekmişti. Bu fotoğrafın içinde neler var bir daha hatırlayalım… Bir, göç vardı. İki, istihdam sıkıntısı vardı. Üç, işsizlik vardı. Dört, tüketimde artış vardı. Beş, üretim adına bir şey yoktu. Altı, yatırım sıfır noktasındaydı. Yedi, sahipsizlik ve ilgisizlik almış başını gidiyordu.

* * * *

Peki, bu sorunlar bugünde devam ediyor mu? Evet devam ediyor… Peki, Metin Özışık görevde kaldığı süre içinde 3 Vali, 2 Belediye Başkanı 1 Bakan, 4, 5 Milletvekili ile takışmamış olsaydı bu saydıklarımız  ve diğerler sorunlar…

Başta olmak üzere basın toplantısında tek tek isimlerini sayarak yapmak istediğimiz dediği projeler: Hayvancılık Organize Sanayi Bölgesi, Yine EBK içerisindeki süt fabrikasını hayata geçirmek istedik. Yerköy ile Yozgat organize arasına 17 km.lik demiryolu yaptırmak istedik. Yozgat yatırım destek ofisi projesi bakanlıktan geçti Avrupa Birliği delegasyonundan geçti ama sonra iptal edildi. Yerköy’de Karanlıkdere sebzecilik organize sanayi bölgesi, Kadışehri kabalı benzeri meyvecilik projeleri, Cavlakta termal organize sanayi bölgesi gibi projelerimiz ve benzeri onlarca fikir ve teşebbüsümüz gerçekleştirilememiştir.

****

Bu projeler gerçekten güzel projelerdi. Yozgat’a keşke kazandırılabilseydi. Her zaman söylediğim bir söz vardır. İnsanlar yaşam içerisinde bir şeyler kaybeder tekrar kazanırlar. Şehirler bir şeyler kaybettiği zaman tekrar kazanma şansları yoktur. Çünkü fırsatlar her zaman ele geçmeyebiliyor. Yozgat olarak bizler maalesef meselenin bu tarafını sürekli ihmal ettik, önemli şeyleri sürekli başka bir şeylerin önünde tuttuk.

****

Neyse Yaklaşan TSO seçimlerinde Metin başkan hangi tarafı destekleyecek bilemiyorum ama bu konunun da çok önemli olduğunu düşünüyorum. Bu konuyu şimdilik noktalayalım daha zaman var sonra konuşuruz.

Sohbete başlarken Metin Bey’in siyasete göz kırptığını söylemiştim. Siyasette yeni gelişmeler devam ediyor. Meral Akşener Hanım MHP’den ayrılan bir grup ve başka isimlerle birlikte yeni bir parti kurmanın çalışmalarını yürütüyor.

Metin Özışık, Yozgat’ta bu partinin kurucu İl Başkanı oldu. Şimdiye kadar edindiği bilgi ve birikimlerini bundan sonra siyaset arenasında Yozgat için değerlendirecek, yaşanacak gelişmeleri yine sizlerle paylaşmaya devam edeceğim.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.