""

METİN ÖZIŞIK SİYASETE GÖZ KIRPTI « Yeniufuk Gazetesi

29 Mart 2024 - 10:30

METİN ÖZIŞIK SİYASETE GÖZ KIRPTI

METİN ÖZIŞIK SİYASETE GÖZ KIRPTI
Son Güncelleme :

15 Kasım 2017 - 7:00

Bundan yaklaşık 2 ay önce kaleme aldığım köşe yazımda aynı başlık altında şöyle yazmıştım:

-Bir daha aday olmayacağını basın açıklamasıyla duyuran Metin Özışık’ın Ticaret ve Sanayi Odası yönetim kurulu adına 2 dönem yaptığı başkanlık süresi Yozgat’ın siyasette en güçlü olduğu dönemlere denk geldi.

Hafızam beni yanıltmıyorsa bu dönem içinde 3 Vali, 2 Belediye Başkanı 1 Bakan, 4, 5 Milletvekili ile çalıştı!

* * * *

Atananların hemen hepsiyle çok iyi geçindiği söylenemez. Milletvekilleri dahil siyasetçilerle de zaman zaman takıştığı olmuştur. Şunu özellikle belirtmeliyim bütün bunlar şahsi bir durumdan kaynaklı değildi.

“Her yiğidin bir yoğurt yemesi vardır” Dolayısıyla Metin Özışık kendine göre doğruları olan bir yapısı vardı.

* * * *

Hâsılı Ticaret ve Sanayi Odası çalışmalarına Metin Özışık bir nokta koyarken, bundan sonraki hayat serüvenine siyasette devam edecek.

İki ay önce bu yazıyı okuyan bazı arkadaşlar, henüz ortada bir şey yok, nereden çıkartın, benim konuştuğum genel merkez yöneticileri böyle bir şey söylemiyor demişlerdi…

Bekleyelim, acele etmeyin, hep birlikte göreceğiz demiştim…

* * * *

Yine İki ay önce bazı dostlarla yaptığımız sohbet ve konuşmalarda İYİ Parti’nin Yozgat kurucu başkanlığı için kulağımıza çok isim geldi, hepsi birbirinden değerli tanıdığımız arkadaşlar! Fakat nasip, kısmet ve ibre Metin Özışık’ı gösterdi.

Aradım, hayırlı olması dilek ve temennisinde bulundum. Kendisi de sanırım çok iyi biliyordur(!) Şartlar itibariyle sıfırdan teşkilat yapısı kurmak kolay değil… AK Parti için her ne kadar yıpranmış, artık kan kaybı başladığı söylense de, kamuoyu araştırmalarında halen seçmenin yarısı bu partiyi işaret ediyor. * * * *

İYİ Parti, umarım ülke için iyi olacaktır. Türkiye adına siyaset sahnesinde alınan kararlar ve selameti bakımından çok güçlü muhalefet partilerine ihtiyacı vardır…

Dolayısıyla hem Türkiye’nin hem de Yozgat’ın kalkınmaya ve gelişmeye ihtiyacı var… Daha çok Yozgat’ın kalkınması için en çok ihtiyaç duyulan eksiklik doğru ve güçlü muhalefet yapacak parti ve partililerdir.

Yozgat şimdiye kadar bu açığı bir türlü kapatmış değil, İYİ parti bu görevi üstlenip, gereğini yerine getirip getirmeyeceğini zaman içinde hep birlikte göreceğiz.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.