""

Mevlid-i Nebi Haftası’nın konusu Peygamberimiz ve Vefa Toplumu « Yeniufuk Gazetesi

20 Nisan 2024 - 03:03

Mevlid-i Nebi Haftası’nın konusu Peygamberimiz ve Vefa Toplumu

17 Ekim Pazar akşamı İl müftüsü Ali Gülden‘nin katılımıyla Çapanoğlu Büyük Camii’nde Kandil Programı gerçekleştirildi.

Mevlid-i Nebi Haftası’nın konusu Peygamberimiz ve Vefa Toplumu
Son Güncelleme :

19 Ekim 2021 - 17:47

17 Ekim Pazar akşamı İl müftüsü Ali Gülden‘nin katılımıyla Çapanoğlu Büyük Camii’nde Kandil Programı gerçekleştirildi.

Akşam namazına müteakiben düzenlenen Mevlid Kandili programında İl Müftüsü Ali Gülden cemaate haftanın teması olan ‘’Peygamberimiz ve Vefa Toplumu’’ konusunda bilgiler verdi.

Gülden, ‘’Milletimizin her ferdinin yüreğinde var olan Peygamber sevgisini pekiştirmek, o mukaddes sevgi ile birlik, beraberlik ve kardeşlik duygularımızı daha da canlandırmakla mümkün olacaktır. Çünkü Rabbimiz Kur’an-ı Kerim’de buyuruyor ki: “Andolsun, Allah’ın Resülü’nde sizin için güzel bir örnek vardır. Rabbimiz, işte bu ilahi fermanıyla onu her alanda en güzel örneğimiz ve rehberimiz ilan etmektedir. Amacımız bu ilanını bütün kardeşlerimize hatırlatmaktır” dedi.

Başkanlık olarak her sene Mevlid-i Nebi Haftası’nda pek çok etkinlik yaptıklarını, toplum ve insanlık için önem arz eden bir konuyu etraflıca ele aldıklarını ifade eden Müftü Gülden; “Bu bağlamda bu sene Mevlid-i Nebi Haftasının konusu “Peygamberimiz ve Vefa Toplumu” olarak belirlenmiştir. Yaşadığımız çağda unutulmaya yüz tutan vefa konusunu, Peygamber Efendimizin örnekliğinde yeniden insanlığın gündemine taşımaya çalışacağız” sözlerine yer verdi.

İnsanın bir değerler sistemine sahip olmasının onu yeryüzünde önemli ve varlık aleminde üstün kılan yönü olduğuna işaret eden Müftü Gülden “Bu değerlerin en önemlilerinden biri de hepimizin bildiği gibi vefadır. Vefa, her şeyden önce Yüce Allah’a gönülden bağlılık, sadakat ve itaattir. Hiçbir şeyi ortak koşmadan muhabbet ve marifetle O’na yönelmek, ibadet ve salih amellerle O’na yaklaşmaya gayret etmektir. Vefa, imanla ve güzel ahlakla bütünleşen bir haslettir. İnsanın, Rabbine, kalbine, ailesine, çevresine, değerlerine, varlık alemine karşı bir vefa borcu vardır. Hakikate sadakat de adalete riayet de vefanın gereğidir. ” ifadelerini kullandı.

İl Müftüsü Ali Gülden, vefa kavramının Kur’an-ı Kerim’de önemle üzerinde durulan ahlaki bir erdem olduğunun altını çizerek “Zaman, mekan, teknoloji ne kadar değişirse değişsin insanlığın gerçek ölçüsü olan değerler hiçbir zaman değişmeyecektir.”dedi.

Program sonunda Gülden, “Okunan Kur’anı Kerimlerin, Mevlid Şeriflerin, getirilen Selatu Selamların, hocalarımızın ve cemaatimizin okumuş oldukları Hatm-i Şeriflerin başta Peygamber Efendimiz olmak üzere bütün peygamberler, şehrimizin toprağı altında bulunan bütün geçmişlerimizin ruhları için bağışladıklarını hayatta olanların ailelerine huzur kendilerine de sıhhat ve afiyetler dilerim” diyerek duasını tamamladı.

Yozgat Valisi Ziya Polat ve İl Müftüsü Ali Gülden, Mevlid Kandili programına katılan cemaatin kandillerini kutladı.

Program sonunda İl Müftülüğünce cemaate “Peygamberimiz ve Vefa Toplumu’’ isimli kitap dağıtıldı./ Alpaslan DEMİR

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.